5 φωτογραφίες »

Με βενζίνη, diesel, υβριδικό και Plug-in το νέο Kia Sportage

25.888 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2021)

Κάποιες από τις πληροφορίες που χρωστούσε για τη νέα γενιά του Sportage έδωσε στη δημοσιότητα η Kia, η οποία γνωστοποίησε πως θα προσφέρει την 5η γενιά του κορεατικού SUV με μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, ενώ ανάμεσα στις εκδόσεις θα υπάρχουν υβριδικά και Plug-in υβριδικά μοντέλα.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Kia είχε αποκαλύψει το νέο Sportage χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούσαν τους κινητήρες, τις επιδόσεις και τις τεχνολογίες του νέου SUV. Αυτό λοιπόν το κενό ήρθε να καλυφθεί (εν μέρει) σήμερα, αφού η εταιρεία είπε περισσότερα για το νέο της προϊόν.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ξεκινώντας λοιπόν, να πούμε πως το 5ης γενιάς Sportage έχει μήκος 4.660 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.660 χλστ., και μεταξόνιο που εκτίνεται στα 2.755 χλστ. Σε ότι αφορά τον χώρο αποσκευών, είναι σε θέση να φιλοξενήσει 637 λίτρα με τα καθίσματα να βρίσκονται στη σωστή τους θέση. Υπογραμμίζει ωστόσο η μάρκα πως ανάλογα με την αγορά θα πουλήσει το μοντέλο και σε έκδοση μικρού (πιθανότατα για την Ευρώπη) μεταξονίου, οπότε θα περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε τις διαστάσεις του νέου Sportage που θα φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο. Σε κάθε περίπτωση η Kia θα προσφέρει ζάντες 17, 18 και 19 ιντσών ανάλογα με την έκδοση, ανάμεσα στις οποίες θα υπάρχει και μία GT-Line, πέραν της X-Line που είχε ήδη ανακοινωθεί.
 
Αναφορικά με τους κινητήρες, από την κυκλοφορία του μοντέλου θα είναι διαθέσιμος ο τετρακύλινδρος TGDI 1,6 λίτρων που θα προσφέρει 180 ίππους και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων ή εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Παράλληλα ένας υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 2,0 λίτρων θα προσφέρεται επίσης, με απόδοση 186 ίππων και θα συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
 
Η Kia λέει επιπλέον ότι και άλλοι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ θα βρίσκονται στη γκάμα, αλλά δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς. Επίσης διαθέσιμες θα είναι και υβριδικές και Plug-In υβριδικές εκδόσεις. Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω θα έχουμε κοντά στην ημερομηνία έναρξης πωλήσεων του SUV.
 
Από κει και πέρα, όντας βασισμένο στην αρχιτεκτονική N3, το ολοκαίνουργιο Sportage είναι εξοπλισμένο με το νέο σύστημα οδήγησης Terrain Mode που προσαρμόζει αυτόματα διάφορες ρυθμίσεις ανάλογα με το συνθήκες εδάφους που βρίσκεται όπως για παράδειγμα, χιόνι, λάσπη και άμμο. Παρόντα είναι επίσης και τα οδηγικά προγράμματα Comfort, Eco, Sport και Smart. Το Sportage διαθέτει την τεχνολογία ανάρτησης Electric Control Suspension (ECS) που παρέχει συνεχή έλεγχο απόσβεσης σε πραγματικό χρόνο. Τα υβριδικά και Plug-In υβριδικά μοντέλα θα διαθέτουν το σύστημα E-Handling της Kia.
 
Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι άφθονα και ανάμεσά τους βρίσκονται τα: Advanced Driver Assistance System (ADAS), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Highway Driving Assist (HDA) και Navigation Smart Cruise Control (NSCC). Το Sportage λαμβάνει επίσης το ίδιο σύστημα Remote Smart Parking Assist με άλλα μοντέλα Kia, Hyundai και Genesis.
 
Κλείνοντας με το εσωτερικό, στην «καρδιά» της καμπίνας βρίσκεται μια οθόνη αφής 12 ιντσών που συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 12 ιντσών. Τέλος, η Kia υποστηρίζει ότι ο χώρος για τα πόδια των επιβατών των πίσω θέσεων φτάνει τα 1.050 χλστ. ενώ ο χώρος για το κεφάλι μετράται στα 1.000 χλστ.   

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw