3 φωτογραφίες »

Κάτω από το καπό του νέου Golf R θα εδράζεται ο EA 888 τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 2,0 λτ.

Με drift mode το νέο VW Golf R

3.528 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2020)

To κορυφαίο Golf θα κάνει ντεμπούτο αύριο προσφέροντας στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ένα καινούριο drift mode σε περίπτωση που θέλει να κινηθεί λίγο πιο «αλήτικα».


Μπορεί πριν από αρκετούς μήνες η Volkswagen να απέκλειε το ενδεχόμενο να δούμε κάποιο drift mode στο νέο Golf R, φαίνεται όμως πως η εταιρεία έκανε τελικά την έκπληξη και ανέπτυξε ένα τέτοιο σύστημα, σύμφωνα τουλάχιστον με μια εικόνα που ήρθε πριν από λίγο στο φως της δημοσιότητας.

Το νέο Golf R λοιπόν θα προσφέρει στον οδηγό την δυνατότητα ενός Drift mode όταν το αυτοκίνητο θα διαθέτει το R-Performance διαφορικό στον πίσω άξονα που έχει αναπτύξει η φίρμα. Το διαφορικό θα ρυθμίσει με τέτοιον τρόπο τους δύο άξονες ώστε να στέλνει ο κινητήρας περισσότερη κίνηση πίσω, ώστε ο οδηγός να μπορεί να απολαύσει drifts μέσα στο νέο Golf R. Tα υπόλοιπα προγράμματα που θα γίνουν διαθέσιμα θα είναι τα Race, Special και Individual.



Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, το Golf R θα έχει νέους επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες ενώ πίσω θα ξεχωρίζουν το χαρακτηριστικό R κάτω ακριβώς από το λογότυπο της φίρμας, οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης και ο μεγαλύτερος αεροδυναμικός διαχύτης. Το αισθητικό παζλ ολοκληρώνεται με τις νέες πεντάμπρατσες ζάντες με μαύρο φινίρισμα, στο εσωτερικό των οποίων φιλοξενούνται τα μεγάλα δισκόφρενα με δαγκάνες μπλε χρώματος και το λογότυπο R, αλλά και τους διάτρητους αεριζόμενους δίσκους.

Τέλος, κάτω από το καπό του νέου Golf R θα εδράζεται ο EA 888 τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 2,0 λτ. σε μία βελτιωμένη version, με την ιπποδύναμη να φημολογείται ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από τους 330 ίππους (σ.σ. 333 άλογα αναφέρουν οι πληροφορίες). Βάσει αυτού του στοιχείου, φαίνεται να επαληθεύονται οι εξαγγελίες της VW, περί της παρουσίασης του ισχυρότερου Golf όλων των εποχών. Μένει να το δούμε, αύριο στις 4 του Νοέμβρη, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το εκρηκτικό Golf.

 

MERCEDES NEW RANGE
OPEL