Με δύο ηλεκτροκίνητα RS μοντέλα η νέα γενιά του Audi A4

2.937 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Ηλεκτρισμένη θα είναι ολόκληρη η γκάμα της νέας γενιάς του Audi A4, η οποία θα ξεκινάει από ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης και θα φτάνει έως τα αμιγώς ηλεκτρικά. Δύο κορυφαίες εκδόσεις RS έρχονται, μία υβριδική και μία αμιγώς ηλεκτρική!

Το ολοκαίνουργιο Α4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις χώρες της Ευρώπης το 2023, με την Audi να έχει πλέον καταλήξει στα συστήματα κίνησης με τα οποία θα εξοπλίσει το σύνολο της γκάμας του δημοφιλούς μοντέλου που περνάει αισίως στην έκτη του επανάληψη. Η γερμανική μάρκα θα διαθέσει στο ευρωπαϊκό κοινό το νέο Α4 τόσο σε σεντάν όσο και βάγκον αμάξωμα παίρνοντας ως βάση μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας MLB.
 
Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού, το νέο A4 θα προσφέρεται με μια γκάμα αναβαθμισμένων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων εξοπλισμένων με ήπια ή Plug-In υβριδική βοήθεια, με την κίνηση να οδηγείται στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς, στις εκδόσεις quattro.
 
Η ηλεκτροδότηση θα επεκταθεί σε όλο το φάσμα, μέχρι τον διάδοχο του κορυφαίου RS4, ο οποίος θα διατηρήσει τον σημερινό βενζινοκινητήρα V6 twin-turbo 2,9 λίτρων, αλλά με τη σειρά του θα λάβει ηλεκτρική βοήθεια που θα καταστήσει την ισχύ του πέραν των 450 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υβριδική έκδοση δε θα είναι η μοναδική για τον «βασιλιά» του Α4!
 
Αυτό θα συμβεί καθώς βρίσκεται υπό ανάπτυξη στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Α4 e-tron. Το εν λόγω μοντέλο θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE) που έχει αναπτυχθεί σε ένα κοινό πρόγραμμα μηχανικής μεταξύ της Audi και της Porsche. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Α4 θα πωληθεί τόσο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος, όσο και με δύο (ένα σε κάθε άξονα για την τετρακίνητη έκδοση quattro), υπολογίζοντας πως θα είναι διαθέσιμο το 2024.
 
Το ηλεκτρικό Α4 e-tron θα φέρει μαζί του και μία δεύτερη κορυφαία RS έκδοση που θα έχει την προσοχή του αγωνιστικού τμήματος Audi Sport. Το εν λόγω μοντέλο θα εξοπλίζεται από φυσικά από αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την ιπποδύναμη του να φημολογείται κοντά στα 475 άλογα! 

ELASTIKA 2024
NISSAN