Με εκλεκτή παρέα η πρώτη εξόρμηση της νέας Lamborghini Countach
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με εκλεκτή παρέα η πρώτη εξόρμηση της νέας Lamborghini Countach

3.285 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2022)

Η νέα Countach έκανε την πρώτη της επίσημη εξόρμηση στην ιταλική εξοχή, παρέα με δύο πολύ σημαντικά αυτοκίνητα, την πρώτη Countach LP 400 και το τελευταίο αυτοκίνητο της πρώτης γενιάς που βγήκε από το εργοστάσιο της φίρμας.

Η πρώτη επίσημη εξόρμηση της νέας Lamborghini Countach

H Lamborghini δημοσίευσε μια σειρά από νέες φωτογραφίες αλλά και ένα video με αφορμή την πρώτη εξόρμηση της νέας Countach LPI 800-4 στους δημόσιους δρόμους. Η νέα Countach δεν ήταν μόνη αλλά, σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα, συνοδευόταν από την πρώτη Countach LP 400 αλλά και το τελευταίο αυτοκίνητο πρώτης γενιάς που βγήκε από το εργοστάσιό της σε έκδοση 25th Anniversary.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ήπια υβριδική με V12 μοτέρ και συνολική ισχύ 814 ίππων

Θυμίζουμε πως καρδιά της Countach LPI 800-4 είναι ένα ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν V12 κινητήρα απόδοσης 814 ίππων και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V. Ο βενζικοκινητήρας κάνει την περισσότερη δουλειά καθώς αποδίδει 780 άλογα ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ μόλις 34 άλογα, και τα δύο όμως συνεργάζονται με ένα 7άρι κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (εξού και το «4» στο όνομα). Όπως και στην Sian, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας αποθηκεύει ό,τι μπορεί να διασώσει σε υπερπυκνωτές και όχι σε μπαταρία λιθίου, ώστε να κρατηθεί το βάρος του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 8,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα ορίζεται στα 355 χλμ./ώρα. Καταλαβαίνετε πως είναι σαφώς πιο γρήγορη από τoν θρυλικό προγονό της.

Sold out και τα 112 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν

Η παραγωγή της Countach είναι περιορισμένη στα 112 αυτοκίνητα και η τιμή για κάθεμιά είναι πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Και οι 112 Countach έχουν γίνει εδώ και καιρό sold out, με τους περισσότερους αγοραστές να λέγεται πως είναι ιδιοκτήτες και της πρώτης γενιάς.
 

Για τα καλλιστεία!
- Βγήκε έξω μαζί με δύο εμβληματικές Countach πρώτης γενιάς
- Ήπια υβριδική με V12 μοτέρ και συνολική ισχύ 814 ίππων
- Sold out και τα 112 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν
Εσύ ποια θα παίρνατε; Την παλιά και θρυλική πρώτη γενιά ή τη νέα με την πιο μοντέρνα σχεδίαση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto