Βλέπετε το τρέχον Jeep Renegade.

Με γαλλικό DNA το νέο «baby-Jeep»

8.630 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

Νέα στοιχεία έρχονται στην «επιφάνεια» αναφορικά με την έλευση ενός μικρού SUV από την Jeep, καθώς πληροφορίες αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων το πότε και που θα ξεκινήσει η παραγωγή του. Ακολουθούν δύο αντίστοιχα μοντέλα από Alfa Romeo και Fiat!


Η πληροφόρηση πως η Jeep σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας, κάτω από το Renegade, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο όπως φαίνεται η ώρα για να παρουσιαστεί το μοντέλο πλησιάζει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Automotive News Europe που επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας, η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2022 στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Tychy στην Πολωνία.
 
Μπορεί ο Ιούλιος του 2022 να είναι ακόμα μακριά, όμως εάν η ημερομηνία που δίνεται είναι ακριβής, η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πολλούς μήνες νωρίτερα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα που κατασκευάζονται.
 
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το επερχόμενο μικρό Jeep, το ίδιο Μέσο αναφέρει πως θα βασιστεί στην Compact Modular Platform (CMP) αρχιτεκτονική που δημιούργησε η PSA (πλέον Stellantis μετά τη συγχώνευση με την FCA), ενώ οι κινητήρες που θα χρησιμοποιήσει θα έχουν ακριβώς την ίδια προέλευση, το PSA Groupe. Το νέο «baby-Jeep» θα έχει στη φαρέτρα του και σύστημα τετρακίνησης που θα προκύπτει από ένα υβριδικό σύστημα, όπου τους μπροστά τροχούς θα κινεί ένας κινητήρας καύσης, ενώ ο πίσω άξονας θα κινείται μέσω ηλεκτρισμού. Μιλώντας για την ηλεκτροκίνηση, το βασικό Jeep σχεδιάζεται να έχει μαζί του και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
 
Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η Automotive News Europe υποστηρίζει ότι πέραν της Jeep, αντίστοιχα SUV μοντέλα θα κατασκευάσουν τόσο η Alfa Romeo όσο και η Fiat. Το SUV της Alfa Romeo, που συνδέεται με το όνομα Brennero, λέγεται πως θα ξεκινήσει την παραγωγή του τον Ιανουάριο του 2023, ενώ το μοντέλο της Fiat τον Ιούλιο του 2023. Αμφότερα θα κατασκευαστούν στην Πολωνία, εκεί όπου κατασκευάζονται σήμερα τα Fiat 500 και Lancia Ypsilon. Κλείνοντας υπογραμμίζεται πως η Alfa Romeo Brennero θα τοποθετηθεί κάτω από την επερχόμενη Tonale, ενώ το μικρό SUV της Fiat πρόκειται να τοποθετηθεί κάτω από το 500X.

Toyota
test center