Όταν το Focus ST θα κάνει την εμφάνισή του θα είναι εξοπλισμένο με ένα μεγαλύτερο κινητήρα σε σχέση με αυτόν που «φορούσε» το προηγούμενο μοντέλο.

Με ισχυρότερο κινητήρα το νέο Focus ST

3.044 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2018)

Μετά την πρώτη εμφάνιση του νέου Ford Focus ST, περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τo «καυτό» μοντέλο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού, όταν το  Focus ST θα κάνει την εμφάνισή του θα είναι εξοπλισμένο με ένα μεγαλύτερο κινητήρα σε σχέση με αυτόν που «φορούσε» το προηγούμενο μοντέλο, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν να είχε τον βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που έχει το Fiesta.
 
Έτσι το νέο Focus ST λέγεται πως θα παίρνει ισχύ από τον κινητήρα 2.3 λίτρων, ο οποίος θα υιοθετηθεί από το ισχυρό RS, ωστόσο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου μοντέλου θα προσαρμοστεί με στόχο να προσφέρει περίπου 250 ίππους.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία σκοπεύει να αποσύρει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και να προσφέρει το νέο Focus ST αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ σε ότι αφορά μια πετρελαιοκίνητη έκδοση, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κάποιες πληροφορίες επ αυτού.
 
Από κει και πέρα λογικά το Focus ST θα επωφεληθεί ενός ισχυρότερου συστήματος πέδησης αλλά και σπορ ανάρτησης. Τέλος αναφορικά με το πότε θα φτάσει το μοντέλο στις αγορές γίνεται λόγος πως κάτι τέτοιο θα συμβεί το 2019, ενώ ένα χρόνο μετά θα ακολουθήσει το ισχυρότερο Focus RS.     

NEO TRAFIC
OPEL