Με μηδενικές εκπομπές ρύπων η Μercedes το 2039

1.666 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2019)

Σταδιακά και μέχρι το 2039, η Mercedes θέλει να μοντέλα της να παράγουν στην ατμόσφαιρα μηδενικές εκπομπές ρύπων. Διαβάστε για το σχέδιο Ambition2039.

Tο σχέδιο της για να μειώσει και στην συνέχεια να εξαλείψει τις εκπομπές αερίων ρύπων που παράγουν τα μοντέλα της ανακοίνωσε το τμήμα επιβατικών αυτοκινήτων της Μercedes-Benz.

To πλάνο της έχει την ονομασία «Αmbition2019» και έχει πρώτο στόχο τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα να αφορούν περισσότερες από τις μισές συνολικές πωλήσεις της μάρκας μέχρι το 2030 και στην συνέχεια να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2039.
 
Ο Ola Kallenius, στέλεχος του διοικητικού Συμβουλίου της Daimler δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι σημαίνει αυτό. Πρόκειται για μια ριζική μετάλλαξη της εταιρείας μας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη πως τα ορυκτά καύσιμα κυριαρχούσαν στην βιομηχανία μας από τότε που εφευρέθηκε το πρώτο αυτοκίνητο από τον Carl Benz και τον Gottlieb Daimler 130 χρόνια πριν. Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά αντί να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το status quo, προτιμάμε να κάνουμε αυτό που έκαναν οι ιδρυτές μας. Έγιναν οι αρχιτέκτονες ενός νέου τρόπου μετακίνησης χωρίς άλογα. Σήμερα, στόχος μας είναι η κίνηση χωρίς αέριες εκπομπές ρύπων».

Xαρακτηριστικό παράδειγμα για την έμφαση που θα δώσει η Mercedes στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της είναι ότι στοχεύει να παράγει 100 ΕQC καθημερινά με την προοπτική αυτή να φτάσει τα 200 ΕQC από το 2020. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV των Γερμανών, που ανοίγει την αυλαία της υπο-μάρκας EQ στη χώρα μας, τιμάται από 82.393,66 ευρώ έχοντας στη φαρέτρα του τεχνολογίες αιχμής και φυσικά τον «πράσινο» χαρακτήρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο γερμανικός κολοσσός θα ηλεκτρίσει και τα υπόλοιπα οχήματα που κατασκευάζει όπως τα van, τα βαρέα οχήματα και τα λεωφορεία. Πάντως, επειδή δεν είναι σίγουρο ποια θα είναι η ακριβής μορφή του κινητήριου συνόλου που θα χρησιμοποιείται μετά από 20 χρόνια, η εταιρεία δεν θα εγκαταλείψει τα σύνολα με εναλλακτικές πηγές καυσίμου, όπως για παράδειγμα οι κυψέλες υδρογόνου. Τέλος, οι θερμικοί κινητήρες αναμένεται να δίνουν το παρών στην γκάμα των μοντέλων της Mercedes για αρκετό καιρό ακόμα.
 

ELASTIKA 2024
moto