2 φωτογραφίες »

Το Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro.

Με νέα μπαταρία τα PHEV Audi Q5, A6 και A7 Sportback

4.992 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2021)

Στην αναβάθμιση των Plug-In υβριδικών εκδόσεων των Q5, A6 και A7 Sportback TFSIe προχώρησε η Audi προσφέροντάς τους μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία.


Η Audi δεν κοιτά μόνο να παρουσιάσει καινούργια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αλλά και να βελτιώσει αυτά που ήδη έχει στη γκάμα της. Ως εκ τούτου η γερμανική εταιρεία προχώρησε στον εξοπλισμό των Plug-In υβριδικών εκδόσεων των Q5 και Q5 Sportback, A6 και A6 Avant και A7 Sportback (TFSIe) με ένα μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας.
 
Η νέα μπαταρία μετρά 14,4 kWh καθαρής χωρητικότητα (17,9 kWh μικτή), αντί της προηγούμενης μικτής χωρητικότητας 14,1 kWh. Η αναβάθμιση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας που πλέον φτάνει έως και τα 73 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η νέα μεγαλύτερη μπαταρία, δεν έχει αλλάξει σε διαστάσεις και συνοδεύεται από μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 7,4 kW, πράγμα που σημαίνει ότι τα Plug-In υβριδικά μοντέλα μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε περίπου δυόμισι ώρες.
 
Παράλληλα με την αναβάθμιση της μπαταρίας η Audi λανσάρει στις ευρωπαϊκές αγορές και το A6 Avant 50 TFSIe quattro ως μία ακόμα έκδοση του μοντέλου. Το αυτοκίνητο συνδυάζει τον 2λιτρο TFSI κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 299 ίππων και 450 Nm ροπής.
 
Τα πέντε αναβαθμισμένα Plug-In υβριδικά μοντέλα της Audi έχουν επίσης το νέο προφίλ οδήγησης «Charge», εκτός από τα ήδη υπάρχοντα «EV», «Auto« και «Hold». Το νέο mode επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα καύσης κατά την οδήγηση. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Plug-In υβριδικά μοντέλα παραμένουν διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις 50 TFSIe και 55 TFSIe με 299 και 367 ίππους αντίστοιχα.
 
Η γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων της Audi περιλαμβάνει τώρα τα A3 Sportback, Q3 και Q3 Sportback, Q5 και Q5 Sportback, A6 Sedan και Avant, A7 Sportback, Q7, Q8 και A8.

Toyota
test center