Με «powerbank» αυτοκινήτου δεν θα μείνεις ποτέ από μπαταρία

Με «powerbank» αυτοκινήτου δεν θα μείνεις ποτέ από μπαταρία

10.803 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2023)

Κακά τα ψέματα, μπορεί να συμβεί στον καθένα να μείνει από μπαταρία στο αμάξι του. Είτε γιατί την έχει πάνω από 3 χρόνια, είτε γιατί ξέχασε το ραδιόφωνο ή κάποιο φως του αυτοκινήτου ανοιχτό όταν το πάρκαρε, το σίγουρο είναι ότι μπορεί να συμβεί.

Δίνει λύση ακόμα και στη μέση του πουθενά!

Ο τρόπος με τα «κροκοδειλάκια» είναι λίγο πολύ γνωστός, αλλά εκτός από τα σχετικά καλώδια, χρειάζεται και ένα δεύτερο αυτοκίνητο για να πάρει το αμάξι με την πεσμένη μπαταρία μπροστά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα καλώδια μπορεί είναι κακής ποιότητας, ή να μην κάνουν καλή επαφή, ή η μπαταρία μπορεί να τα ΄χει «παίξει» τελείως και το αυτοκίνητο να μην παίρνει μπροστά παρά τις προσπάθειες.

Ο επόμενος τρόπος είναι να καλέσεις την Οδική Βοήθεια. Μάλιστα, η πεσμένη μπαταρία είναι ο πρώτος λόγος κλήσης της Οδικής Βοήθειας παγκοσμίως. Αυτή θα έρθει μετά από αρκετή ώρα και θα σου βάλει συνήθως το αυτοκίνητο μπροστά με κάποιον «Εκκινητή Μπαταρίας». Βέβαια τα «Jump Starters», όπως λέγονται στα Αγγλικά, με τα  οποία είναι εφοδιασμένες οι οδικές βοήθειες, είτε συνήθως μεγάλα σε όγκο για να μπορούν να κάνουν πολλές εκκινήσεις και ακριβά.

Βέβαια και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, θα χάσεις πολύ χρόνο και θα ταλαιπωρηθείς, αν μείνεις σε κάποιο ερημικό μέρος, χωρίς ιδιαίτερη κυκλοφορία, καθώς δύσκολα θα βρεις περαστικούς να σε βοηθήσουν, ενώ αν καλέσεις οδική θα κάνει αρκετή ώρα να σε βρει εκεί που θα είσαι.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
KIA