2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Toyota και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Με το όνομα «ΒΖ» το πρώτο ηλεκτρικό Toyota;

19.837 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2020)

Ανεξάρτητα σχέδια κάνουν την εμφάνισή τους και μας δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι η εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota, αλλά και ποια θα είναι ονομασία του μοντέλου, τον ερχομό του οποίου επιβεβαίωσε η μάρκα πριν από λίγες ημέρες.


Στην αρχή της εβδομάδας η Toyota γνωστοποίησε ότι ανέπτυξε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα και το πρώτο που θα δούμε να βασίζεται σε αυτή θα είναι ένα καινούριο SUV, σχεδιασμένο για την Ευρώπη. Σήμερα ανεξάρτητα σχέδια έρχονται για να αποκαλύψουν την πιθανή εμφάνιση που θα έχει το μοντέλο, βασιζόμενα στις πληροφορίες που υπάρχουν, στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, αλλά και στην εικόνα teaser που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η ιαπωνική φίρμα.
 
Όπως βλέπουμε τα ανεξάρτητα σχέδια παρουσιάζουν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο να έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα, προκειμένου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Toyota. Μάλιστα η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του υβριδικού Prius, ως εκ τούτου σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού το ίδιο θα γίνει και για τα ηλεκτρικά. Η κλειστή μάσκα και τα τέσσερα μεμονωμένα LED φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζουν τον πρόβολο, ενώ υποθέτουμε πως το πραγματικό μοντέλο παραγωγής θα διατίθεται με διαφορετικούς τροχούς, που θα ευνοούν περισσότερο την αεροδυναμική. Το πίσω μέρος είναι αρκετά πιο απλοποιημένο με κυρίαρχο στοιχείο την LED φωτιζόμενη μπάρα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του μοντέλου, ωστόσο η Toyota το τελευταίο διάστημα έχει κατοχυρώσει λογότυπα χρησιμοποιώντας την ονομασία «BZ», αρχικά που πιθανότατα προέρχονται από τις λέξεις «Beyond Zero». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Πέρα από το μηδέν», δείχνοντας έτσι τους μηδενικούς ρύπους που θα έχουν όλα τα μοντέλα της οικογένειας «ΒΖ».      
 
Από κει και πέρα άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο ότι η αποκάλυψη του νέου SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA θα γίνει μέσα στο 2021 και το εμπορικό του λανσάρισμα στα τέλη του 2021 ή το 2022.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER