3 φωτογραφίες »

H εικόνα teaser.

Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Toyota για την Ευρώπη

6.928 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2020)

Η Τoyota ανέπτυξε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα και το πρώτο που θα δούμε θα είναι ένα καινούριο SUV, σχεδιασμένο για την Ευρώπη.


Η Τοyota ήταν μία από τις φίρμες που επένδυσαν από νωρίς στην υβριδική τεχνολογία αλλά πλέον, η προσοχή της στρέφεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία κατασκεύασε μια νέα πλατφόρμα με όνομα «e-TNGA». Πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει το νέο δάπεδο θα είναι ένα νέο SUV, για το οποίο η Toyοta έδωσε στην δημοσιότητα μια εικόνα teaser.

To πλάνο της φίρμας για το μέλλον.

To πλάνο της φίρμας για το μέλλον.


To SUV θα κατασκευαστεί στην Ιαπωνία σε ένα εργοστάσιο που θα φιλοξενήσει αποκλειστικά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το μοντέλο δεν έχει ακόμα όνομα, ωστόσο έχει γίνει γνωστό πως έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια της Subaru και πως είναι σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Η αποκάλυψη του νέου SUV θα γίνει μέσα στο 2021 και το εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει στα τέλη του 2021 ή το 2022, με την Toyota να υπόσχεται πως θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες τους ερχόμενους μήνες.

Στην ίδια e-TNGA πλατφόρμα, η Τοyota θα βασίσει ακόμα ένα compact crossover σε συνεργασία με την Suzuki, ένα μεσαίο crossover, ένα μεγάλο SUV, ένα σεντάν και ένα minivan. Όλα τα παραπάνω αυτοκίνητα θα είναι καινούρια και θα υιοθετήσουν ονόματα που δεν έχουμε ξανακούσει. Τέλος, σημαντικό είναι να τονίσουμε πως το δάπεδο μπορεί να συνδυαστεί με κίνηση εμπρός, πίσω και στους τέσσερις τροχούς αλλά και με πληθώρα επιλογών σε μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ.
               

AUTOFIT PASXA
Audi