Πριν από ένα χρόνο η Manifattura Automobili Torino (MAT) είχε παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την αναβίωση της ιστορικής Lancia Stratos.

Με χειροκίνητο κιβώτιο στη Γενεύη η Stratos

2.180 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2019)

Πριν από ένα χρόνο η Manifattura Automobili Torino (MAT) είχε παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την αναβίωση της ιστορικής Lancia Stratos και φέτος επιστρέφει παρουσιάζοντας μία νέα επιλογή στο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και τα πρώτα μοντέλα παραγωγής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΜΑΤ, οι τυχεροί που θα καταφέρουν να αποκτήσουν μία από τις 25 μονάδες της νέας Stratos, θα μπορούν να επιλέξουν και ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η πρώτη μονάδα θα πάει σε ένα αγοραστή στη Γερμανία, ενώ η δεύτερη έχει προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 
«Το να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τα μοντέλα παραγωγής της νέας Stratos είναι κάτι ξεχωριστό, είμαστε σίγουροι για την ποιότητα που έχουμε επιτύχει και είμαστε υπερήφανοι που θα το δείξουμε στον κόσμο», δήλωσε ο Paolo Garella, Διευθύνων Σύμβουλος της MAT.
 
Να θυμίσουμε πως η νέα Stratos, σχεδιάστηκε από την Pininfarina και η κατασκευή της ανατέθηκε από τον Γερμανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Michael Stoschek, πρόεδρο του προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων Brose αλλά και λάτρη των μηχανοκίνητων αγώνων.
 
Το νέο μοντέλο θα είναι βασισμένο στο concept που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2010, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στο θρυλικό σπορ και αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 492 μονάδες την περίοδο 1973 έως 1978.

Hyundai
4green