Μετά την Ευρώπη και η Αυστραλία απαγορεύει βενζίνη-diesel από το 2035

Μετά την Ευρώπη και η Αυστραλία απαγορεύει βενζίνη-diesel από το 2035

1.553 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2022)

Τα χνάρια της Ευρώπης ακολουθεί η Αυστραλία, λαμβάνοντας την απόφαση να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης-diesel από το 2035!

Πήρε την απόφαση η Αυστραλιανή πρωτεύουσα

Μετά την Ευρώπη και η Αυστραλία προχωρά στην απόφαση για την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel από το 2035. Η κυβέρνηση της Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (Australian Capital Territory ή ACT), όπου κατ’ ουσίαν είναι η έδρα της εξουσίας του έθνους, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική η οποία καταλήγει στην απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης από το 2035.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιχορηγήσεις για εγκατάσταση φορτιστών σε διαμερίσματα

Το νέο σχέδιο περιγράφει διάφορες πρωτοβουλίες που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ACT για να βοηθήσει στη μετάβαση αυτή, όπως η επέκταση του δημόσιου δικτύου φόρτισης, η προσφορά επιχορηγήσεων για την εγκατάσταση υποδομής φόρτισης σε διαμερίσματα και άλλα.

Παρέχει άτοκα δάνεια για αγορά ηλεκτρικού

Στόχος της Αυστραλιανής κυβέρνησης της πρωτεύουσας είναι το 80-90% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην επικράτεια να είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Η κυβέρνηση θέλει επίσης να απαγορεύσει στις εταιρείες ταξί να προσθέτουν περισσότερα ρυπογόνα οχήματα στους στόλους τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Καμπέρα, η πρωτεύουσα της Αυστραλίας προσφέρει ήδη άτοκα δάνεια έως και 15.000 δολάρια για να προβούν οι πολίτες της στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά και δύο χρόνια δωρεάν φόρτιση.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
citroen