• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτή η αποκλειστική εικόνα μας δίνει μία γεύση από το μελλοντικό Nissan Micra.

Micra made in Europe

6.639 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/2/2016

Το νέο Nissan Micra θα είναι εντελώς διαφορετικό από το τωρινό μοντέλο και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Δείτε τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

 
Το μελλοντικό Nissan Micra θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από αυτό που ξέρουμε σήμερα. 

Και αυτό γιατί θα μεγαλώσει σε διαστάσεις,θα είναι πιο σύγχρονο σχεδιαστικά, ποιοτικότερο και προκισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εξοπλισμό και κινητήρες.

Μάλιστα ο Paul Wilcox, επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, δήλωσε πως το νέο Micra «θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, μεγαλύτερο και με μεγάλη γκάμα κινητήρων». 

Όσον αφορά την παραγωγή του, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν αυτή θα μεταφερθεί από την Ινδία στο εργοστάσιο της Renault, στο Flins της Γαλλίας (τουλάχιστον για τα μοντέλα που αφορούν τις ευρωπαϊκές αγορές). 

Σχετικά με τη σχεδίασή του, εδώ σας παρουσιάζουμε την αποκλειστική εικόνα μας, ψηφιακά επεξεργασμένη από τους κατασκόπους μας. Αυτή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις γραμμές του Sway, του πρωτότυπου που είχε παρουσιάσει η ιαπωνική μάρκα στην έκθεση της Γενεύης πέρυσι. 

Με turbo κινητήρες και πιθανόν… diesel;
Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από επίσημα χείλη, οι πληροφορίες όμως όσον αφορά στην γκάμα των κινητήριων συνόλων του μοντέλου είναι πολύ ενθαρρυντικές καθώς όπως όλα δείχνουν η γκάμα θα είναι πληρέστερη και σύμφωνη με τις προσταγές της εποχής. Αιχμή του δόρατος θα είναι πάλι οι βενζινοκινητήρες, ξεχάστε όμως τον υπάρχων 1,2 λτ. 

Η Nissan θα επωφεληθεί από την αδερφή Renault και το Micra θα λάβει -το πιθανότερο- τον 0,9 TCe των 90 ίππων καθώς και τον 1,2 TCe των 120 ίππων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε και την έκπληξη, δηλαδή για πρώτη φορά έναν diesel κινητήρα κάτω από το καπό. Το τελευταίο, ωστόσο, θα κριθεί προς τα τέλη του 2016.

Το πάτωμα του νέου Micra θα χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία από τη νέα μικρή πλατφόρμα των Renault-Nissan, τη CMF-A η οποίαθα αποτελέσει και τη βάση στην κανονική της μορφή για το νέο Nissan Juke το οποίο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2017 και θα κατασκευάζεται στο Sunderland της Αγγλίας.

Tags: NISSAN MICRA