Πλέον οι προτιμήσεις του κοινού κλίνουν προς την πλευρά του diesel.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πλέον οι προτιμήσεις του κοινού κλίνουν προς την πλευρά του diesel.

Μικρά αυτοκίνητα: Βενζίνη VS Diesel

96.803 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2013)

Μια από τις πιο ιστορικές διαμάχες στην αυτοκίνηση λαμβάνει εδώ και 1 χρόνο χώρα και στην Ελληνική αγορά. Βενζίνη ή diesel λοιπόν, και εμείς επιχειρούμε να διαλευκάνουμε την πλέον «hot» κόντρα της εποχής!

Εδώ και δεκαετίες στις Ευρωπαϊκές αγορές, το δίλημμα «βενζίνη ή diesel» απασχολεί και τελικά καθορίζει την επιλογή του αγοραστή οποιουδήποτε καινούργιου αυτοκινήτου. Στη χώρα μας, η ξαφνική «απελευθέρωση» της χρήσης diesel στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) το Νοέμβριο του 2011, μετέφερε το δίλημμα αυτό και στον Έλληνα αγοραστή. Και σίγουρα, με τη χαμηλή τους κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων τους, οι diesel κινητήρες δείχνουν ως η πλέον κατάλληλη επιλογή σε αυτή την οικονομικά δυσχερή εποχή που περνά η χώρα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η μεγαλύτερη διαμάχη στα μικρά
Στην πλέον εμπορική κατηγορία αυτοκινήτων, αυτή των μικρών, το δίλημμα μεταξύ βενζινοκίνητης ή πετρελαιοκίνητης επιλογής αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία, λόγω της καθημερινής οικονομίας κίνησης που οφείλει να προσφέρει το νέο απόκτημα στον αγοραστή του. Εδώ, οι πωλήσεις της πρώτης χρονιάς απελευθέρωσης του diesel (2012) δίνουν το πλεονέκτημα στα πετρελαιοκίνητα μικρά, αφού το 51% που πωλήθηκαν ήταν diesel, ωστόσο οι κινητήρες βενζίνης προβάλλουν και εκείνοι αρκετά πλεονεκτήματα, βοηθούμενοι και από τα «light» turbo με τα οποία πλέον συνδυάζονται.
home pro
moto