Το Mitsubishi L200 κυκλοφορεί τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας. Εμείς δοκιμάσαμε την πολύ πλούσια έκδοση Instyle Plus που μας άφησε θετικές εντυπώσεις.

Εξελιγμένη τετρακίνηση (SUPER SELECT 4WD-II) και κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες για το ιαπωνικό μοντέλο. Η απόσταση από το έδαφος είναι 205 χλστ..

Δερμάτινα καθίσματα και πολλές λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν την εικόνα στο εσωτερικό του L200.

Η κάμερα οπισθοπορείας βοηθάει. Το συνολικό μήκος είναι μεγάλο (5.285 χλστ.), όπως και ο κύκλος στροφής (11,8 μ.)

Ο κινητήρας των 2,4 λτ. αποδίδει 180 άλογα και έχει 430 Nm ροπής στις 2.500 σ.αλ.. Φυσικά είναι απαιτητικότερος σε καύσιμο από ένα μεγάλο επιβατικό SUV (επίσημα 6,9 λτ./100 χλμ.).

Δοκιμή: Mitsubishi L200 με 180 PS

10.374 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2018)

Γίνεται να σκαρφαλώνεις σε ένα αγροτικό και να νομίζεις πως μπαίνεις σε ένα επιβατικό με όλες τις ανέσεις; Στην πολύ πλούσια έκδοση Instyle Plus του Mitsubishi L200, αυτήν την αίσθηση αποκομίσαμε...

Η αναλυτική δοκιμή του Mitsubishi L200 έχει γίνει στο παρελθόν από το AutoΤρίτη, όσο και από το αδελφό περιοδικό AutoΤρίτη Επαγγελματικά. Aλλωστε το μοντέλο έχει παρουσιαστεί από το 2015. Από αυτήν, έχουμε κρατήσει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του ιαπωνικού μοντέλου, την μακριά και άρα ευρύχωρη καμπίνα για τους πίσω επιβάτες, την εξελιγμένη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό και τον ισχυρό 2,4 πετρελαιοκινητήρα των 180 ίππων στην έκδοση High Power. Στην προκειμένη περίπτωση, το update έχει να κάνει με το επίπεδο εξοπλισμού Instyle Plus, το οποίο από την πρώτη στιγμή σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα σύγχρονο επιβατικό όχημα και επομένως δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που αναζητούν ένα εργαλείο δουλειάς, αλλά το κάτι παραπάνω, κάτι το άνετο και πολυτελές.
 

Αρχικά, λοιπόν, από μακριά κιόλας όταν αντικρίζεις το L200 της δοκιμής αισθάνεσαι όμορφα με τις λεπτομέρειες χρωμίου στους προφυλακτήρες, τα Led Bi-xenon φώτα, τα χερούλια και ό,τι άλλο πιάνει το μάτι. Έπειτα, σκαρφαλώνεις να μπεις στο εσωτερικό και τα δερμάτινα καθίσματα, η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, ο διζωνικός κλιματισμός μέχρι και οι θύρες USB σε μεταφέρουν εικονικά σε ένα επιβατικό και όχι απλά ένα επαγγελματικό αγροτικό. Και αυτά τα παραπάνω, είναι αυτά που σε κερδίζουν, καθώς κατά τα άλλα το L200 παραμένει ένα εργαλείο δουλειάς, που ναι είναι πολιτισμένο, αλλά δεν είναι για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη και φυσικά απευθύνεται στο δικό του κοινό. Κλείνοντας… πόσο κοστίζει η αίσθηση του κάτι διαφορετικού; Τιμή εκκίνησης είναι τα 29.740 ευρώ για την πιο σπαρτιάτικη έκδοση Intense, η επόμενη (Intense Plus) κοστολογείται στα 32.300 ευρώ, ενώ η κορυφαία και πλουσιότερη έκδοση που υπάρχει στη γκάμα, αυτή της δοκιμής, αγγίζει τα 35.900 ευρώ. Αυτοί που θέλουν το κάτι παραπάνω, μπορούν να το σκεφτούν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto