3 φωτογραφίες »

Tα δύο εμβλήματα.

«Μπλόκο» στην Polestar βάζει η Citroen στη Γαλλία

2.210 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2020)

Η Citroen θεωρεί πως το έμβλημα της Polestar μοιάζει υπερβολικά με το δικό της και έτσι απαγορεύει στην Polestar να πουλά τα οχήματά της στην Γαλλία. Εσείς τι λέτε; Δικαιολογείται ο ισχυρισμός αυτός;


Η Citroen εμποδίζει την πώληση αυτοκινήτων της Polestar στη Γαλλία με το επιχείρημα ότι το λογότυπό της μοιάζει πολύ με το δικό της έμβλημα.
 
Η Polestar έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της μοντέλου στην Κίνα και ήθελε να το φέρει στην Γαλλία στις αρχές του 2021. Η Citroen όμως έχει μπλοκάρει τις πωλήσεις του στη Γαλλία γιατί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το λογότυπο της Polestar μοιάζει υπερβολικά με το δικό της.

Το έμβλημα της Polestar είναι 3D και βαμμένο από χρώμιο και σύμφωνα με την ίδια, μοιάζει με ένα "Βόρειο Αστέρι".  Η Citroen ισχυρίζεται ότι έχει πολλές ομοιότητες με το δικό της λογότυπο που είναι επίσης 3D και είναι και αυτό από χρώμιο. Τον Ιούλιο του 2019, η γαλλική εταιρεία «πήγε» την Polestar στο δικαστήριο με την αιτιολογία ότι «η Polestar Performance έχει βλάψει τη φήμη των γαλλικών εμπορικών σημάτων 3422762 και 3841054 που ανήκουν στην Automobiles Citroen».

Μέχρι στιγμής, το δικαστήριο του Παρισιού διέταξε την Polestar να καταβάλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και την διέταξε να σταματήσει την χρήση του εμβλήματός της στη Γαλλία για τουλάχιστον έξι μήνες, θεωρώντας πως, αν και τα δύο εμβλήματα δεν μοιάζουν ουσιαστικά, η Polestar θα μπορούσε να επωφεληθεί εμπορικά από την μικρή τους ομοιότητα.

Ο ιστότοπος της Polestar στην Γαλλία εμφανίζει αυτήν τη στιγμή αυτό το μήνυμα: «Η πρόσβαση στον ιστότοπο Polestar δεν είναι διαθέσιμη στο γαλλικό κοινό». Στη συνέχεια, προσφέρει έναν διεθνή αριθμό τηλεφώνου για «βοήθεια», ο οποίος οδηγεί σε έναν τηλεφωνητή.
 

Mercedes
moto