7 φωτογραφίες »

Νέα Lotus Emira: Ντεμπούτο με τον 2λιτρο της AMG A 45 S!

7.227 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2021)

H τελευταία Lotus στην ιστορία που θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με θερμικό μοτέρ θα προσφέρεται με τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο 2λιτρο μοτέρ όλων των εποχών.

Πριν λίγους μήνες η Lotus ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή των Elise, Exige και Evora για να κάνει χώρο για την άφιξη του τελευταίου της μοντέλου με θερμικό κινητήρα και των νέων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ετοιμάζει.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η τελευταία Lotus που εξοπλίζεται αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης, η νέα Emira, παρουσιάστηκε από την βρετανική φίρμα, ως ο διάδοχος της Evora με σκοπό να έρθει αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η Porsche 718 Cayman και η Alpine A110. Το μήκος της είναι 4.412 χιλιοστά, το πλάτος της 1.895 χλστ., το ύψος της 1.225 χλστ., ενώ το μεταξόνιό της ορίζεται στα 2.575 χιλιοστά. Η Lotus μας έχει συνηθίσει στην παραγωγή αυτοκινήτων με πολύ μικρό βάρος, αυτή την φορά πάντως, η μάρκα ανακοινώνει πως η Emira ξεπερνά σε βάρος τα 1.400 κιλά (1.405 κιλά για την ακρίβεια).

Yπερσύγχρονο το εσωτερικό της Lotus Emira.

Yπερσύγχρονο το εσωτερικό της Lotus Emira.


Στο κομμάτι της ισχύος, διαθέσιμοι είναι δύο κινητήρες βενζίνης. Η πρώτη επιλογή είναι ο γνωστός V6 κινητήρας της Toyota στα 3,5 λίτρα που έχουμε δει και στις Exige και Evora, ωστόσο η Lotus έκανε την έκπληξη και προσφέρει το νέο μοντέλο και με τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα Μ139 της Mercedes που βρίσκεται κάτω από το καπό της AMG A 45 S. O πιο ισχυρός τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής θα συνδυάζεται με 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ ο V6 της Toyota θα συνεργάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η Lotus δεν αποκάλυψε την ιπποδύναμη κάθε μοτέρ, ωστόσο έκανε λόγο πως η ισχύς της Emira θα ξεκινά από 360 και θα φτάνει τα 400 άλογα με μέγιστη ροπή 420 Nm. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η Lotus ισχυρίζεται πως η πιο γρήγορη Emira θα μπορεί να φτάσει τα 100χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 290 χλμ./ώρα.

O πιο ισχυρός τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής θα συνδυάζεται με 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ ο V6 της Toyota θα συνεργάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

O πιο ισχυρός τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής θα συνδυάζεται με 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ ο V6 της Toyota θα συνεργάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.


Ένας τομέας που πρέπει να σταθούμε είναι η καμπίνα της Emira καθώς, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Lotus, ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι μεγάλος. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και έχει μέγεθος 12,3 ίντσες, ενώ δίπλα του υπάρχει μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment που είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. H λίστα του εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης cruise control, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, εσωτερικό φωτισμό, σένσορες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω, αναδιπλούμενους ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα keyless go και πολλά άλλα. Με το Lotus Drivers Pack, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με Launch Control με προαιρετικά, η Emira μπορεί να εξοπλιστεί με πιο σφικτή ανάρτηση και με Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά.

Η Emira είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί εμπορικά το καλοκαίρι του 2022 με τις τιμές να ξεκινούν για την Ευρώπη από τις 72.000 ευρώ.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center