Η ισχύς και στις δύο εκδόσεις πηγάζει φυσικά από έναν V8 bi-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων.

H μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χιλιόμετρα/ώρα.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι φυσικά πολύ πλούσιος και περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης.

Nέα Μercedes-AMG GLE 63

12.363 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Aυτές είναι οι πιο ισχυρές εκδόσεις στην γκάμα της νέας Mercedes GLE. Παραπάνω από 600 άλογα «κάνουν παρέλαση» χάρη σε έναν bi-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων με ηλεκτρική βοήθεια.


Τις AMG 63 και ΑΜG 63 S εκδόσεις της GLE παρουσίασε η Μercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες μετά από μια σειρά από teaser και άλλες φωτογραφίες του μοντέλου εν μέσω δοκιμών.

Η ισχύς και στις δύο εκδόσεις πηγάζει φυσικά από έναν V8 bi-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων με υποστήριξη μιας EQ Boost γεννήτριας που προσφέρει για μικρό χρονικό διάστημα 22 επιπλέον άλογα, και ενός συστήματος 48 Volt. H Μercedes-AMG GLE 63 αποδίδει 571 άλογα και 750 Nm ροπής με την ισχύ της S έκδοσης να ανεβαίνει στα 612 άλογα και τα 850 Nm ροπής. Για να μεταφερθεί η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, το μοτέρ συνεργάζεται αρμονικά με το TCT 9G κιβώτιο της φίρμας που επιτρέπει παράλληλα στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει το 0-100 σε 4,0 δευτερόλεπτα ή σε 3,8 στην έκδοση S. H μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χιλιόμετρα/ώρα.

Η έκδοση AMG 63 ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στην AMG γρίλια της, τους εμπρός και πίσω διαχύτες, τις πλαϊνές ποδιές και τις μεγάλες AMG ζάντες (20άρες στην GLE 63 και 21 ιντσών στην GLE 63 S). Στο πίσω μέρος υπάρχουν επίσης κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στην σχεδίαση, ωστόσο την παράσταση κλέβουν οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης και η αεροτομή στο τέλος της οροφής.

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, θα συναντήσουμε AMG καθίσματα με επένδυση δέρματος Nappa, τιμόνι με αλουμινένια paddles, σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρα πατάκια με εμβλήματα AMG αλλά και το MBUX σύστημα infotainment εξοπλισμένο με μια σειρά από ειδικές AMG λειτουργίες. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι φυσικά πολύ πλούσιος και περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης όπως  Active Distance Assist DISTRONIC, Active Speed Limit Assist, Active Steering Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Emergency Lane σύστημα, Active Brake Assist, Cornering και Cross-Traffic λειτουργία και πολλά άλλα.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center