• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Νέα Mercedes EQE: Πλησιάζει η ηλεκτρική E-Class

2.520 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2021)

Η Mercedes teaserάρει την νέα EQE, την ηλεκτρική version της E-Class που θα προστεθεί στην οικογένεια των EQ μοντέλων του «αστεριού» και έχει πολλά κοινά στοιχεία με την κορυφαία EQS, δηλαδή την ηλεκτρική S-Class.

Μπαράζ αποκαλύψεων σκοπεύει να κάνει η Mercedes-Benz στα πλαίσια της επερχόμενης Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο, ανακοινώνοντας 8 πρεμιέρες, πέντε εκ των οποίων αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα. Μια από τις παρουσιάσεις αφορά την EQE ή αλλιώς την ηλεκτρική E-Class, μια γεύση της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes ξεκινώντας το παιχνίδι της αποκάλυψης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Οι σκοτεινές εικόνες αποκαλύπτουν την καλλίγραμμη σιλουέτα του ηλεκτρικού sedan, δίνοντας την εντύπωση μεγάλης ομοιότητας με την ναυαρχίδα EQS, δηλαδή την ηλεκτρική S-Class, καθώς επίσης και το εσωτερικό, που εφοδιάζεται με το εντυπωσιακό σύστημα MBUX Hyperscreen. Το τελευταίο διαθέτει τρεις οθόνες, μία 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μία από 12,8 ιντσών ή προαιρετικά 17,7 ιντσών για το infotainment και άλλη μία 12,3 ιντσών για τον συνοδηγό.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό σύνολο που θα κινεί την EQE, η Mercedes κρατά κλειστά τα χαρτιά της προς το παρόν, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να εφοδιαστεί με την γκάμα ηλεκτροκινητήρων της EQS, δηλαδή δύο εκδόσεις των 333 ίππων (568 Nm ροπής) και 523 ίππων (855 Nm ροπής).

Έπειτα, στο Μόναχο θα γίνει η πρεμιέρα του πρώτου ηλεκτρικού της Mercedes-AMG, το οποίο αναμένεται να είναι μια έκδοση υψηλών επιδόσεων της EQS με ισχύ 761 ηλεκτρικών ίππων! Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τις παρουσιάσεις του νέου Crossover της smart, κάποιου υπερπολυτελούς μοντέλου από την Maybach, της GT 73 (του πρώτου υβριδικού AMG), της «περιπετειώδους» C-Class All-Terrain (η C-Class με crossover στοιχεία), αλλά και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της EQB.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »