Νέα αποτελέσματα του «πράσινου» EuroNCAP (+video)

Νέα αποτελέσματα του «πράσινου» EuroNCAP (+video)

4.477 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2019)

Πόσο ρυπαίνουν και αποδίδουν ενεργειακά τα καινούργια αυτοκίνητα; Πλέον υπάρχει επίσημος, ανεξάρτητος φορέας για να το αξιολογήσει. Το «πράσινο» παρακλάδι του Euro NCAP, Green NCAP, ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα και έχουμε ακόμα και 0 αστέρια!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ελέγχει και αξιολογεί την ενεργητική και παθητική ασφάλεια όλων των αυτοκινήτων που προσφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα μετά τη δημιουργία του Green NCAP, του νέου παρακλαδιού που ασχολείται με την ενεργειακή απόδοση των κινητήρων, τους ρύπους, την κατανάλωση, αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον τα καινούργια μοντέλα ανεξάρτητα από το αν έχουν θερμικά μοτέρ, υβριδικά σύνολα ή ηλεκτροκινητήρες.

Η κλίμακα των 5 αστεριών είναι γνωστή από τον «μπαμπά» οργανισμό, το Euro NCAP ωστόσο, τα κριτήρια διαφέρουν, αφού πλέον δε μιλάμε για crash tests. Εξηγούμε, λοιπόν, τι σημαίνουν στην ουσία τα αστέρια με τα οποία θα βαθμολογείται από εδώ και στο εξής το κάθε αυτοκίνητο που θα περνά από αξιολόγηση:
  • 5 αστέρια: Συνολικά εξαιρετικές επιδόσεις για μοντέλα που παρουσιάζουν πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου ή ενέργειας και παράλληλα εκπέμπουν χαμηλές εκπομπές ρύπων και αέρια θερμοκηπίου. Καλά εξοπλισμένα με τεχνολογίες μείωσης εκπομπών και εξοικονόμησης καυσίμων.
  • 4 αστέρια: Συνολικά καλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με καλή μείωση εκπομπών και τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων.
  • 3 αστέρια: Μέτρια έως καλή συνολική απόδοση. Μοντέλα με κανονική τεχνολογία μείωσης των εκπομπών ρύπων και εξοικονόμησης καυσίμων, χωρίς να ξεπερνά τους ανταγωνιστές
  • 2 αστέρια: Μικρή συνολική περιβαλλοντική απόδοση χωρίς κάποια μείωση των εκπομπών ρύπων και/ή τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων με περιθώρια βελτίωσης.
  • 1 αστέρι: Οριακές περιβαλλοντικές επιδόσεις που δείχνουν ότι ο έλεγχος των ρύπων και/ή η ενεργειακή απόδοση έχει υπονομευθεί. Το μείγμα σχεδιασμού περιβαλλοντικών επιδόσεων που συνίσταται στην ελαχιστοποίηση των ρύπων, των αερίων θερμοκηπίου και της κατανάλωσης καυσίμων και ενέργειας αφήνει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης του σχεδιασμού του συστήματος.
  • 0 αστέρια: Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις ικανοποιούν μόνο τα ελάχιστα πρότυπα, ενδεχομένως ξεπερασμένη τεχνολογία στη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξοικονόμησης καυσίμου.
Στις Επόμενες Σελίδες θα δείτε τα νέα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το Green NCAP πριν λίγα λεπτά, αλλά και τα πρώτα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και 2 μοντέλα με 0 αστέρια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green