Νέα τεχνολογία μειώνει τους θορύβους κατά 90%

2.929 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2020)

Οι εταιρείες, εάν υιοθετήσουν την τεχνολογία αυτή, λέγεται πως θα κάνουν την οδήγηση λιγότερο κουραστική και θα μπορέσουν να μειώσουν το βάρος των αυτοκινήτων τους.


Η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας Silentium είναι έτοιμη να κάνει διαθέσιμη στην αγορά την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου που ανέπτυξε. Η τεχνολογία αυτή εξελισσόταν εδώ και αρκετά χρόνια, με την Jaguar Land Rover να είναι η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε να ενσωματώσει αυτό το λογισμικό στα μοντέλα της, ξεκινώντας από τις Jaguar F-Pace και Range Rover Velar.

Η ενεργή ακύρωση θορύβου λέγεται ότι αφαιρεί το 90% του ανεπιθύμητου θορύβου σε πολλές συχνότητες - από 20Hz έως 1kHz. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ ήσυχη από θορύβους οδήγηση, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην μείωση της κόπωσης του οδηγού.

Παράλληλα, η χρήση αυτού του τύπου τεχνολογίας θα μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων αφού οι εταιρείες θα μπορούσαν να αφαιρέσουν πολλά από τα υλικά μόνωσης που χρησιμοποιούν αλλά να απλοποιήσουν τα συστήματα απόσβεσης.

«Η τεχνολογία Active Acoustics θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μειώνουν, ακυρώνουν και βελτιώνουν τον ήχο μέσα στα οχήματά τους, και πώς οι πελάτες αντιλαμβάνονται και αλληλοεπιδρούν με αυτούς τους ήχους. Η Silentium έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει - τώρα οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν καθήκον να υιοθετήσουν την τεχνολογία», δήλωσε το υψηλόβαθμό στέλεχος της Silentium, ο Anthony Manias.

Η τεχνολογία αυτή μοιάζει πολύ με τα συστήματα που υπάρχουν στα ακριβά ακουστικά που κυκλοφορούν για να ακούσει κανείς μόνος του μουσική. Χρειάζονται κατ αρχάς έξι στρατηγικά τοποθετημένοι σένσορες στο αυτοκίνητο για να καταλαβαίνει ο εγκέφαλος του συστήματος πότε θα υπάρξουν ανεπιθύμητοι ήχοι. Το σύστημα στη συνέχεια αναπαράγει ένα ισοδύναμο σήμα ενάντια στον ανεπιθύμητο θόρυβο μέσα από τα ηχεία του αυτοκινήτου  με σκοπό οι δύο ήχοι να φτάσουν στο ανθρώπινο τύμπανο του αυτιού την ίδια στιγμή και να ακυρώσουν το ένα το άλλο.
 

LEASING APRILIOS
skoda