Νέες επιδοτήσεις για βενζίνη & diesel - Όλα τα σενάρια

Νέες επιδοτήσεις για βενζίνη & diesel - Όλα τα σενάρια

4.678 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2022)

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους προς τα πάνω και για αυτό το κυβερνητικό επιτελείο έχει αρχίσει να εξετάζει με ποιον τρόπο μπορούν να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Μεγάλο το πρόβλημα ειδικά στα νησιά

Πολλές είναι οι προτάσεις που έχει βάλει στο τραπέζι το οικονομικό επιτελείο, με τα επικρατέστερα σενάρια να προβλέπουν επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης στη βενζίνη, παράταση στο πετρέλαιο κίνησης και νέες παρεμβάσεις για να μειωθούν οι τιμές στα νησιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα μέτρα που έρχονται

Θυμίζουμε πως μέσα σε λίγες εβδομάδες, από την Πρωτομαγιά μέχρι και σήμερα, η η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 16 λεπτά το λίτρο, αφού την 1η Μάη, η τιμή ήταν στα 2,086 ευρώ/λίτρο ενώ η μέση τιμή την Πέμπτης 19 Μάιου έδειξε ότι η τιμή έχει αναρριχηθεί στα 2,243 ευρώ το λίτρο. Την ίδια στιγμή, στα νησιά, οι τιμές έχουν ξεπεράσει τα 2,6 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο υπουργείο Οικονομικών, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι:

  • Παράταση της επιδότησης των 0,15 λεπτών/λίτρο στο diesel (ίσως ανεβεί στα 0,20 λεπτά)
  • Νέα επιδότηση έως 50 ευρώ για βενζίνη για Ιούλιο- Αύγουστο-Σεπτέμβριο
  • Έξτρα επιδοτήσεις για τους κατοίκους των νησιών

Δεν μειώνεται ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ λένε στην κυβέρνηση

Οι άνθρωποι της αγοράς θα ήθελαν να μειωθεί ο ΦΠΑ ή ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές αποκλείουν οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία στα καύσιμα καθώς το μέτρο έχει υψηλό κόστος για τα κρατικά ταμεία. Η κυβέρνηση θεωρεί πως η ανακούφιση των καταναλωτών είναι μονόδρομος αλλά διευκρινίζουν ότι το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στις τιμές των καυσίμων θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center