Δοκιμάζουμε το σημαντικά ανανεωμένο Doblo (νέο, 4ης γενιάς το λέει η Fiat) στην 1,6 diesel έκδοση των 105 ίππων.

H πετρελαιοκίνητη έκδοση της δοκιμής με τον 1,6 MTJ κινητήρα των 105 ίππων προσφέρεται από 17.820 ευρώ (με απόσυρση και ισχύουσα προσφορά 1.500 ευρώ).

Γέρνει λογικά, το τεχνητό σε αίσθηση ηλεκτρικό τιμόνι είναι σχετικά ακριβές και σε συνδυασμό με το στάνταρ ESP κρατάει περισσότερο από ότι ίσως περιμένεις.

Γεροδεμένο και καλοφινιρισμένο το νέο ταμπλό του Fiat Doblo. Υπάρχει έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, όχι όμως ιδιαίτερα «γρήγορη».

Οι χώροι επιβατών είναι ιδιαίτερα άνετοι και οι πλευρικές συρόμενες πίσω πόρτες απογειώνουν την πρακτικότητα.

Η πίσω εταζέρα μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα επίπεδα και αντέχει βάρος 70 κιλών.

Δεν είναι ιδιαίτερα ραφιναρισμένος, αλλά τραβάει γερά από χαμηλά ο 1,6 MTJ με τα 105 άλογα και τα 290 Nm ροπής.

Test: Nέο Fiat Doblo 1,6 MTJ 105 PS

26.202 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/4/2015

Το Fiat Doblo έγινε πιο μοντέρνο χωρίς να χάσει τίποτα από την ουσία της κορυφαίας πρακτικότητας, που εξασφαλίζουν οι τεράστιοι χώροι και οι πίσω πλευρικές συρόμενες πόρτες του. Δοκιμάζουμε την diesel έκδοση, που του πάει «γάντι».

 
Στα γρήγορα:
Έχει 17.820 ευρώ
• Είναι 1,6 turbodiesel με 105 άλογα
• Καίει 5,2 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 151,8 ευρώ τέλη

+ Χώροι επιβατών και αποσκευών, πρακτικότητα, τράβηγμα κινητήρα, 6τάχυτο κιβώτιο, χαμηλό κατώφλι φόρτωσης
- Θόρυβος κινητήρα, κατανάλωση

Η Fiat κάνει λόγο για νέα 4η γενιά Doblo, αλλά χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές δομικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο θα ήταν πιο εύστοχο να γίνεται λόγος για ανανέωση. Όπως και να έχει το νεοφερμένο Doblo ξεχωρίζει από την πλήρως τροποποιημένη σχεδίαση του αμαξώματος. Ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η, μεγαλύτερη σε διαστάσεις, μάσκα καθώς και ο νέος προφυλακτήρας, το νέο καπό και φυσικά τα νέα φώτα. Νέα είναι και τα πίσω φώτα. Οι δύο πίσω συρόμενες πόρτες και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες συνεχίζουν να είναι κάποια από τα βασικά γνωρίσματα  του  Doblo

17.820 ευρώ για το diesel
H πετρελαιοκίνητη έκδοση της δοκιμής με τον 1,6 MTJ κινητήρα των 105 ίππων προσφέρεται από 17.820 ευρώ (με απόσυρση και ισχύουσα προσφορά 1.500 ευρώ). Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση Active, που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού πλην ηχοσυστήματος. Η κορυφαία έκδοση Dynamic διαθέτει περισσότερα γκάτζετ, όπως κλιματισμό και ράδιοCD και κοστίζει 19.020 ευρώ.

Tags: FIAT DOBLO