• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ντεμπούτο στη Γενεύη κάνει το νέο Subaru XV, η crossover δηλαδή εκδοχή της τελευταίας γενιάς του Impreza, η οποία παρουσιάστηκε πέρσι.

Το νέο Subaru XV θα ξεκινήσει να πωλείται αργότερα φέτος.

Κάτω από το «περιτύλιγμα» υπάρχει η νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru, η οποία αυξάνει την ακαμψία και αντοχή του αμαξώματος και του σασί, κατά 70-100% σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο.

Νέο Subaru XV (+vid)

4.495 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2017

Το νέο Subaru Impreza απέκτησε την ολοκαίνουργια crossover εκδοχή του. Ας γνωρίσουμε τη νέα γενιά του Subaru XV, που μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης.

 
Ντεμπούτο στη Γενεύη κάνει το νέο Subaru XV, η crossover δηλαδή εκδοχή της τελευταίας γενιάς του Impreza, η οποία παρουσιάστηκε πέρσι. Το αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση από το XV Concept, με το μοντέλο παραγωγής να έχει μια πιο «προσγειωμένη» εμφάνιση, διατηρώντας όμως το σκληροτράχηλο στιλ του.
 
Νέες αποχρώσεις στην παλέτα των χρωμάτων είναι οι Cool Grey Khaki και Sunshine Orange, που δημιουργούν αντίθεση με τα μαύρα ματ πλαστικά προστατευτικά. Νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί των 18 ιντσών.
 
Η Subaru δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα εικόνα του εσωτερικού, ωστόσο ανακοινώνει πως υπάρχει μια οθόνη αφής 8 ιντσών που συνεργάζεται με το σύστημα infotainment, το οποίο προσφέρει υψηλή συνδεσιμότητα. Οι Ιάπωνες υπόσχονται συνολική αναβάθμιση, με νέα σχεδίαση και αυξημένη ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές.
 
Κάτω από το «περιτύλιγμα» υπάρχει η νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru, η οποία αυξάνει την ακαμψία και αντοχή του αμαξώματος και του σασί, κατά 70-100% σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο. Αλλαγές έχουν υπάρξει στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης.
   
Παραμένει ο 2λιτρος Boxer κινητήρας, αλλά η Subaru τονίζει πως το 80% των μερών του είναι ανανεωμένα. Έτσι υπήρξε μια μικρή αύξηση στην απόδοση, με την ισχύ να είναι στους 156 ίππους και τη ροπή στα 196 Nm. Το μοτέρ συνεργάζεται με το σύστημα 4κίνησης Symmetrical All-Wheel Drive και το βελτιωμένο 7άρι αυτόματο κιβώτιο Lineatronic, το οποίο έχει και χειροκίνητη λειτουργία.
 
Το νέο σύστημα X-Mode αναβαθμίζει την οδική συμπεριφορά, βελτιστοποιώντας τον έλεγχο του κινητήρα, της 4κίνησης και των φρένων, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός έλεγχος σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.
 
Στον εξοπλισμό του νέου Subaru XV υπάρχει η δέσμη συστημάτων ασφάλειας EyeSight, που περιλαμβάνει τα Pre-Collision Braking Control, Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist, High Beam Assist και Subaru Rear Vehicle Detection. Το νέο XV θα ξεκινήσει να πωλείται αργότερα φέτος.

Tags: SUBARU XV