Ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του γαλλικού Autoplus.

Ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του γαλλικού Autoplus.

Νέο VW Tiguan: Έρχεται και ως ηλεκτρικό το 2024;

8.586 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2022)

To επόμενο Tiguan θα κάνει ντεμπούτο το 2024 με κινητήρες βενζίνης και diesel, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείσουμε τον ερχομό μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης.

Έντονες οι φήμες!

Πάνω στο επόμενης γενιάς Tiguan εργάζεται η Volkswagen σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν μάλιστα πως η φίρμα έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις πρώτες δοκιμές του μοντέλου στους δημόσιους δρόμους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα είναι ηλεκτρικό το επόμενο Tiguan;

Αλλαγές περιμένουμε στην φαρέτρα κινητήριων συνόλων με την οποία θα προσφερθεί το επόμενο Tiguan καθώς οι φήμες κάνουν λόγο πως το μικρομεσαίο οικογενειακό SUV των Γερμανών θα χτιστεί πάνω στη MEB πλατφόρμα του VW Group και θα προσφερθεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι θεωρούν πως το επόμενο Tiguan θα προσφερθεί μόνο με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης και diesel αλλά και σε έκδοση Plug-in με την ονομαστική ισχύ να κυμαίνεται ανάμεσα σε 200 και 300 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων (τώρα είναι 49 χλμ.). Όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της VW σχετικά με την επικείμενη εξαφάνιση των χειροκίνητων κιβωτίων.

Εσωτερικό σε στιλ Golf

Στο εσωτερικό του Tiguan αναμένουμε πλήρη ψηφιοποίηση στα πρότυπα του Golf 8. Δεδομένη θεωρείται η χρήση ψηφιακού πίνακα οργάνων, αλλά και μιας οθόνης αφής που θα εδράζεται ψηλά στο μέσον του ταμπλό με ελαφρά κλίση προς τον οδηγό και θα είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αμφότερες οι οθόνες, θα είναι ευμεγέθεις, με διαστάσεις τουλάχιστον 10 ιντσών, και υψηλής ευκρίνειας και απόδοσης, ενώ οι ψηφιακές ευκολίες όπως η ασύρματη, επαγωγική φόρτιση smartphone και η διασυνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Andoid Auto θα δίνουν το «παρών». 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center