Νέο ηλεκτρικό περιπολικό VW ID.4 για την ΕΛ.ΑΣ.

7.749 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια εικόνα που δείχνει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό VW ID.4, ντυμένο στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εποχές αλλάζουν, η ηλεκτροκίνηση έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην καθημερινότητα και η Ελληνική Αστυνομία δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι, μιας και ο στόλος της -κακά τα ψέματα- χρειαζόταν μια δραστική ανανέωση την οποία όμως έλαβε με τις πρόσφατες προσθήκες Nissan Navara & Qashqai, Hyundai i30, Peugeot 308, Mazda 6 κ.ά.. Ωστόσο, δεν έχουν εκλείψει ακόμα τα Citroen Xsara που έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Νεότερο απόκτημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα ολοκαίνουργιο VW ID.4, όπως μας αποκαλύπτει μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας και το δεύτερο μοντέλο στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ID, το οποίο έχει μήκος 4,58 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,61 μ., ενώ όσον αφορά στο μεταξόνιο, αυτό ορίζεται στα 2,77 μέτρα. Για να το πούμε πιο απλά, πρόκειται για ένα μικρομεσαίο SUV λίγο μεγαλύτερο από το Tiguan, το οποίο εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και 310 Nm ροπής, που έρχεται ως δάνειο από το ID.3.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το ID.4 κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, ενώ όσον αφορά στην αυτονομία, με την μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 77kWh, η οποία ζυγίζει 493 κιλά, το ID.4 υπόσχεται αυτονομία έως 522 χλμ.. Η αλήθεια είναι βέβαια πως σε πραγματικές συνθήκες, δοκιμάζοντας το νέο VW ID.4 οι μετρήσεις μας έδειξαν περί τα 460 χλμ. αυτονομίας, η οποία ωστόσο είναι υπεραρκετή για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Και πόσο κοστίζει;
Το ID.4 είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα των 204 ίππων, με εκδόσεις μικρότερης ιπποδύναμης και μπαταρίας να ακολουθούν. Από πλευράς εξοπλισμού προσφέρεται η έκδοση 1st Edition και η 1st Max Edition. Για την πρώτη, από την οποία ουσιαστικά δεν λείπει τίποτα σε συστήματα άνεσης και ασφάλειας, η τιμή είναι 46.800 ευρώ, που με την κρατική επιδότηση μειώνεται στα 41.139 ευρώ. Αντίστοιχα η τιμή για την κορυφαία έκδοση, που χαρακτηρίζεται από τους τροχούς των 21 ιντσών και την 12άρα οθόνη αφής, η τιμή είναι 55.900 ευρώ (49.900 με επιδότηση).

Πατήστε πάνω στην εικόνα και δείτε τη δοκιμή του νέου VW ID.4

 

Hyundai
vw