Nέο πρόστιμο για τα παλιά αυτοκίνητα στο Λονδίνο

1.921 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2019)

Πρόστιμο 14,5 ευρώ θα πληρώνουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων Εuro 4 και πίσω στην βενζίνη ή Εuro 5 και πίσω στο diesel όταν θα μπαίνουν στο κέντρο του Λονδίνου.

Έως και 12,5 λίρες θα κληθούν να πληρώσουν οι οδηγοί των παλιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών κάθε φορά που θα εισέρχονται στο κέντρο του Λονδίνου από την Δευτέρα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του δημάρχου της αγγλικής πόλης να βελτιώσει την η κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πρωτεύουσα της Μ.Βρετανίας και αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο, αφού από τον Οκτώβριο του 2017 τέθηκε σε ισχύ το πρόστιμο των 10 λιρών για κάθε αυτοκίνητο τεχνολογίας Euro 4 και πίσω που εισέρχεται στο κέντρο της πόλης.
 
Τώρα, στην καινούρια ζώνη ULEZ που έχει οριστεί από τον δήμαρχο του Λονδίνου, κάθε οδηγός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου Εuro 4 και πίσω ή πετρελαίου που δεν είναι Euro 6 θα κληθεί να πληρώσει 12,5 λίρες (14,5 ευρώ), συν τις 11,5 λίρες που χρεώνει ο δήμος του Λονδίνου για όσα αυτοκίνητα εισέρχονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο κέντρο της πόλης στην προσπάθεια του για να περιορίσει την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας; ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Sadiq Khan δήλωσε: «O τοξικός αέρας είναι ένας αόρατος δολοφόνος που είναι υπεύθυνος για πολλά προβλήματα υγείας της γενιάς μας. Η ζώνη ULEZ είναι το κομμάτι πάνω στο οποίο να βασιστούν τα πλάνα μας για να καθαρίσουμε τον αέρα του Λονδίνου. Τα μάτια όλου του κόσμου βρίσκονται πάνω μας».
 

Hyundai
OPEL