• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέο ρεκόρ συμμετοχών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (+vid)

1.058 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/9/2020

Παρά τις δύσκολες συνθήκες οι 87 ελληνικοί Δήμοι με φαντασία και δημιουργικότητα σημειώνουν φέτος νέο ρεκόρ συμμετοχών, προωθώντας το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με θέμα «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emissionmobilityforall) βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16 Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια μεταδίδοντας το διπλό μήνυμα της εκστρατείας για τις πράσινες μετακινήσεις και την προσβασιμότητα των μεταφορών για όλους, με παράλληλη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων δημιούργησαν ένα βίντεο με σκοπό των ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο βίντεο συμμετέχουν και μεταδίδουν το διπλό μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Παναγιώτης Παπαντωνίου. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, από το 2002, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»,ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπωνκινητικότηταςεστιάζει σε διαφορετικά θέματα. Για το 2020 ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των προσβάσιμων μεταφορών και της προσβάσιμης πόλης για όλους, με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».