Νέος Πρόεδρος της ACEA ο Luca de Meo

Νέος Πρόεδρος της ACEA ο Luca de Meo

1.108 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2022)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Luca de Meo, θα διατελέσει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), όπως επίσημα ανακοινώθηκε!

Για 1+1 έτη η θητεία

Υπό την ηγεσία του Luca de Meo, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Renault, θα λειτουργεί από το νέο έτος η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Όπως έγινε γνωστό ο Luca de Meo θα διαδεχτεί τον CEO της BMW, Oliver Zipse και θα βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ACEA για ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

16 κατασκευαστές στην ACEA

Η ACEA, που ιδρύθηκε το 1991, αντιπροσωπεύει 16 κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Η Stellantis, η οποία διαθέτει 14 μάρκες, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι αποχωρεί από τον οργανισμό, ενώ το ίδιο είχε ανακοινώσει και η Volvo. Αιτία για αυτές τις αποχωρήσεις ήταν μεταξύ άλλων και η θέση του οργανισμού σχετικά με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, που έφερε συγκρούσεις μεταξύ των μελών. Η ACEA είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το πλάνο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου οχημάτων στο μηδέν έως το 2035, θέτοντας εκτός νόμου τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Διπλωματική τοποθέτηση από τον de Meo για το Euro 7

Ωστόσο, αναφορικά με το Euro7 στις πρώτες του δηλώσεις ως ο νέος Πρόεδρος της ACEA ο de Meo ανέφερε πως: «Η ACEA θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ του τι είναι καλό για το περιβάλλον, τι είναι καλό για την οικονομία της Ευρώπης και τι είναι καλό για την κοινωνία».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER