Νικητής στην Κροατία ο Rovanpera
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νικητής στην Κροατία ο Rovanpera

3.718 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2022)

Ο Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του Rally Κροατίας, παίρνοντας τη νίκη παρά την μεγάλη προσπάθεια του Ott Tanak, που λίγο έλλειψε να κάνει την ανατροπή και να φέρει τούμπα τον αγώνα!

Πήγε για την ανατροπή ο Tanak

Μεγάλος θριαμβευτής του Rally Κροατίας ήταν ο Kalle Rovanpera με Toyota GR Yaris. Ο Φιλανδός προηγήθηκε από την αρχή στο πολύ ενδιαφέρον τριήμερο Rally, το οποίο έγινε ακόμα πιο ανταγωνιστικό λίγο πριν το τέλος του. Συγκεκριμένα, πριν από το τελευταίο power stage ο Ott Tanak έκανε την ανατροπή και πήρε προβάδισμα 1,4 δευτερολέπτων εκμεταλλευόμενος μια νεροποντή αλλά και τα μαλακότερα ελαστικά Pirelli.   


Η πρώτη 10άδα του Rally Κροατίας.

Η πρώτη 10άδα του Rally Κροατίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κράτησε στο τέλος ο Φιλανδός

Ωστόσο, ο Rovanpera ήταν εκπληκτικός στην τελευταία ειδική, έγραψε καλύτερο χρόνο 5,6 δευτερόλεπτα σε σχέση με το Hyundai i20 Ν του Tanak, κατακτώντας τη νίκη με 4,3 δευτερόλεπτα αλλά και τους πέντε μπόνους πόντους του power stage. Η Hyundai ήταν αυτή που «σφράγισε» την τριάδα του βάθρου, αλλά και τη διπλή δική της εκπροσώπηση, με τον Thierry Neuville να τερματίζει στην τρίτη θέση, αφού κατάφερε να ξεπεράσει μία σειρά από προβλήματα που αντιμετώπισε και τη διάρκεια του αγώνα.

Breen και Evans συμπληρώνουν την 5άδα

Ο Craig Breen εξασφάλισε δύο βαθμούς τερματίζοντας συνολικά στην τέταρτη θέση με Ford Puma, με τον Elfyn Evans να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με Toyota.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN