Σε λιγότερο από 24 ώρες οι φήμες έγιναν πραγματικότητα, με την Nissan να ανακοινώνει την απόκτηση του 34 τοις εκατό των μετοχών της Mitsubishi.

Σε λιγότερο από 24 ώρες οι φήμες έγιναν πραγματικότητα, με την Nissan να ανακοινώνει την απόκτηση του 34 τοις εκατό των μετοχών της Mitsubishi.

Nissan αγοράζει Mitsubishi

4.515 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2016)

Λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις «πειραγμένες» τιμές κατανάλωσης καυσίμων, που έριξε κατακόρυφα τις μετοχές της Mitsubishi και κλόνισε συθέμελα την αξιοπιστία της, έρχεται ως από μηχανής θεός η Nissan, να την στηρίξει οικονομικά αγοράζοντας μεγάλο μέρος των μετοχών της.

Στρατηγική συμμαχία σχηματίζεται από τις δυο ιαπωνικές εταιρείες, Nissan και Mitsubishi, στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε, με τις εσφαλμένες τιμές κατανάλωσης καυσίμων της Mitsubishi. Σε λιγότερο από 24 ώρες οι φήμες έγιναν πραγματικότητα, με την Nissan να ανακοινώνει την απόκτηση του 34 τοις εκτατό των μετοχών της Mitsubishi.
Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 506,6 εκατομμύρια μετοχές, που το κόστος τους υπολογίζεται στα 1,9 δις ευρώ, με την τιμή της μετοχής να βρίσκεται στα 3,7 ευρώ. Αυτή η κίνηση καθιστά την Nissan, τον ισχυρότερο μεγαλομέτοχο της Mitsubishi Motors, που φαίνεται ότι θα αναλάβει τα ηνία της προβληματικής εδώ και λίγο καιρό εταιρείας.
Την κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια κίνηση βρήκε η Nissan, μιας και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, η τιμή των μετοχών της Mitsubishi σημείωσε πτώση κατά 34 τοις εκατό, από τις 19 Απριλίου.
Το αφεντικό της Nissan, Carlos Ghosn, περιέγραψε την κατάσταση ως νίκη και για τις δυο πλευρές, ενώ υποσχέθηκε να διατηρήσει και να επεκτείνει την μάρκα της Mitsubishi. Θετικά σχόλια ακούστηκαν και από τον πρόεδρο της Mitsubishi Motors, Osamu Masuko, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμες αξίες, που απαιτούνται από αυτές τις εταιρείες για να προχωρήσουν προς το μέλλον.
Η νέα συμφωνία μεταξύ των δυο ιαπωνικών εταιρειών, έρχεται να επεκτείνει τις εταιρικές σχέσεις που είχαν χτίσει από το 2010 με σκοπό την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων. Επισφραγίζοντας τη νέα συμφωνία ο Ghosn δήλωσε πως θα μπορούσαν να μοιράσουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, pick-up αλλά και αυτόνομων μοντέλων.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center