Νορβηγία: Αμιγώς ηλεκτρικά το 65% των νέων αυτοκινήτων το 2021

Νορβηγία: Αμιγώς ηλεκτρικά το 65% των νέων αυτοκινήτων το 2021

2.271 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2022)

Το 65% όλων των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2021 στη Νορβηγία ήταν αμιγώς ηλεκτρικά και οι ειδικοί αναμένουν πως το ποσοστό θα αυξηθεί και άλλο το 2022.

Το 65% όλων των νέων αυτοκινήτων ήταν αμιγώς ηλεκτρικά το 2021 στη Νορβηγία

Αμιγώς ηλεκτρικά ήταν το 65% των καινούριων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στη Νορβηγία το 2021. Οι Σκανδιναβοί έχουν βάλει ως στόχο να γίνουν η πρώτη χώρα που θα σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες και, όπως αποδεικνύεται βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, αφού τα ηλεκτρικά έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη Νορβηγία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το Tesla Model 3 είναι το best seller στη Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι μία από τις χώρες που παράγει πετρέλαιο αλλά αυτό δεν την σταματά από το να ενθαρρύνει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πώς το κάνει αυτό; H χώρα έχει επιβάλλει υψηλούς φόρους στα αυτοκίνητα με θερμικό μοτέρ, ωθώντας έτσι ουσιαστικά τους πολίτες της να αγοράζουν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 10 best seller αυτοκίνητα στη Νορβηγία, μόνο το ένα χρησιμοποιεί θερμικό κινητήρα, το υβριδικό Toyota RAV4. Ρίχνοντας μια ματιά στα μοντέλα που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στη Νορβηγία το 2021, βλέπουμε πως τo Τesla Μοdel 3 βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων, το RAV4 ήταν δεύτερο και πως VW ID.4 συμπλήρωσε το βάθρο.

Το 80% των πωλήσεων θα είναι ηλεκτρικά το 2022

Οι συνολικές πωλήσεις στη Νορβηγία σημείωσαν ρεκόρ με 176.276 αυτοκίνητα, μια αύξηση της τάξης του 54% σε σχέση με το 2020. Οι ειδικοί προβλέπουν πως το 2022, το μερίδιο αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών θα αυξηθεί από το 65% στο 80% της αγοράς, με την προϋπόθεση η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να ξεπεράσει το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών που έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων.

Γουστάρουν με τρέλα τα ηλεκτρικά οι Νορβηγοί!
- Το Tesla Model 3 ήταν το best seller στη Νορβηγία το 2021
- Οι ειδικοί περιμένουν πως το ποσοστό θα αυξηθεί σε 80% το 2022
- Οι Σκανδιναβοί έχουν εξαιρέσει από τους φόρους τα ηλεκτρικά μοντέλα
Θα δούμε ποτέ τα ηλεκτρικά να κυριαρχούν στην Ελλάδα; Tι μας κρατάει πίσω;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda