Tο υβριδικό μοντέλο διαθέτει κάποια νέα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

H Active Shift Control (ASC) καταφέρνει να επιταχύνει το χρόνο αλλαγής ταχυτήτων κατά 30%.

H μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα Sonata είναι η οροφή που έχει ενσωματώσει ηλιακούς συλλέκτες!

Ντεμπούτο για το υβριδικό Hyundai Sonata

3.364 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2019)

Μετά την παρουσίαση της νέας τεχνολογίας κιβωτίου ταχυτήτων, Active Shift Control (ASC) για τα υβριδικά οχήματα της Hyundai, η κορεατική μάρκα παρουσίασε το πρώτο μοντέλο με αυτή την τεχνολογία το οποίο πρόκειται για το Sonata Hybrid.

Έχοντας ως βάση το Sonata τελευταίας γενιάς, το υβριδικό μοντέλο διαθέτει κάποια νέα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η μάσκα στο εμπρόσθιο μέρος, αλλά και η μικρή αεροτομή στο πίσω που είναι ενσωματωμένη αρμονικά με τα οπίσθια φωτιστικά σώματα. Οι ζάντες αλουμινίου είναι επίσης σχεδιασμένες αποκλειστικά για την υβριδική έκδοση του σεντάν, ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα Sonata είναι η οροφή που έχει ενσωματώσει ηλιακούς συλλέκτες!
 
Μέσω του συστήματος αυτού επαναφορτίζεται η μπαταρία για να μεγαλώσει το εύρος κίνησης, ενώ σύμφωνα με τη Hyundai, 6 ώρες καθημερινής φόρτισης θα δώσουν στο Sonata Hybrid πρόσθετη αυτονομία κίνησης 1.300 χιλιομέτρων κάθε έτος.
 
 Όπως προαναφέραμε μία ακόμα τεχνολογία που κάνει ντεμπούτο είναι η Active Shift Control (ASC), η οποία καταφέρνει να επιταχύνει το χρόνο αλλαγής ταχυτήτων κατά 30%.Τα οφέλη που αναφέρει η Hyundai περιλαμβάνουν βελτιωμένη επιτάχυνση, οικονομία καυσίμου και ανθεκτικότητα στη μετάδοση, καθώς το ASC ελαχιστοποιεί τις τριβές κατά τη διάρκεια της αλλαγής ταχύτητας.
 
Το υβριδικό Sonata τροφοδοτείται από τον κινητήρα 2λιτρων Smartstream GDi HEV που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Ο κινητήρας βενζίνης προσφέρει μόνος του 152 ίππους και ροπή 188 Nm, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας προσθέτει 52 άλογα και 205 Nm ροπή. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη συνδυασμένη ισχύ να βρίσκεται στους 195 ίππους, ενώ η μάρκα υποστηρίζει πως με ένα λίτρο βενζίνης μπορεί να διανύσει 20,1 χιλιόμετρα.
 
Από κει και πέρα να σημειωθεί πως το Sonata Hybrid προσφέρεται με μία σειρά από τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως και με τη λειτουργία ψηφιακού κλειδιού που μέσω εφαρμογής smartphone, επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημα, να ενεργοποιούν το συναγερμό, ακόμα και να ενεργοποιούν τον κινητήρα εξ αποστάσεως.

Toyota
test center