Την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Volkswagen Golf GTI θα έχουν όσοι βρεθούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ντεμπούτο στη Γενεύη για το VW Golf GTI

2.295 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2020)

Την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Volkswagen Golf GTI θα έχουν όσοι βρεθούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς η εταιρεία μέσω του περιπτέρου της θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το μοντέλο.


Η γερμανική φίρμα δεν επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση την παρουσία του Golf GTI στη Γενεύη, ωστόσο η επιβεβαίωση ήρθε μέσω μίας πρόσκλησης που απέστειλε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για να παρευρεθούν στην επίσημη παρουσίαση. Ως εκ τούτου και έχοντας ως δεδομένο πως το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάρτιο, είμαστε μόλις δύο μήνες μακριά πριν την έλευση της νέας γενιάς του Volkswagen Golf GTI.
 
Σύμφωνα με τη φημολογία που έχει υπάρξει το μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η ισχύς της βασικής έκδοσης θα κυμαίνεται περίπου στους 255 ίππους και η δεύτερη και πιο ισχυρή στα 290 άλογα. Δύο κιβώτια θα είναι διαθέσιμα ένα εξατάχυτο μηχανικό και επτατάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.
 
Εκτός από την επιλογή βενζίνης θα υπάρχει και αυτή του ντίζελ. Όσοι προχωρήσουν στην επιλογή του GTD θα δουν το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων που θα τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, όπως και το GTI. Η ισχύς φημολογείται περί των 200 αλόγων.
 
Το plug-in υβριδικό GTE θα βρίσκεται στη γκάμα του Golf και θα φτάσει επίσης το 2020, με 204 ίππους και 245 ίππους, ενώ αμφότερες οι εκδόσεις θα χρησιμοποιούν μπαταρίες 13 κιλοβατώρων.
 
Τέλος, η κορυφαία έκδοση του Golf θα είναι το R το οποίο θα παρουσιάσει στο Goodwood Festival of Speed ​​τον Ιούλιο και θα έχει ισχύ μεγαλύτερη των 300 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία πιο καυτή έκδοση 400 ίππων. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, θα είχε σύστημα τετρακίνησης.    

ELASTIKA 2024
moto