Με την ονομασία Cielo έρχεται η κάμπριο Maserati MC20

Με την ονομασία Cielo έρχεται η κάμπριο Maserati MC20

2.030 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2022)

Cielo θα είναι το όνομα της κάμπριο έκδοσης της Maserati MC20 με το ντεμπούτο του μοντέλου να πραγματοποιείται στις 25 Μαΐου.

Στις 25/5 η πρεμιέρα

Έτοιμη να σταθεί δίπλα στην MC20 στην γκάμα της Maserati είναι η κάμπριο έκδοση του μοντέλου. Με teaser βίντεο που δημοσίευσε η ιταλική μάρκα, γνωστοποίησε πως το όνομά της θα είναι Cielo, που στα ιταλικά σημαίνει «ουρανός», ονομασία που τονίζει την κάμπριο υπόσταση του κεντρομήχανου μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχουν προηγηθεί κάποιες επίσημες εικόνες με καμουφλάζ

Πέραν της ονομασίας, το βίντεο δεν δείχνει κάτι άλλο, ωστόσο η Maserati παρουσίασε κάποιες επίσημες εικόνες του cabrio supercar τον Δεκέμβριο του 2021. Αν και ήταν τυλιγμένο με καμουφλάζ, η μάρκα δεν μπορούσε φυσικά να κρύψει τις αλλαγές στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου που περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική της οροφής, την απουσία πίσω παραθύρου και το ανασχεδιασμένο πίσω μέρος.

Mε το μοτέρ της coupe και 630 ίππους

Αναφορικά με τον κινητήρα, όλες οι ενδείξεις που έχουμε τείνουν στο ότι και η cabrio MC20 θα εξοπλίζεται από τον 3λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα που έχει πάρει την ονομασία «Nettuno» και είδαμε για πρώτη φορά στην coupe. Το νέο μοτέρ είναι σε θέση να προσφέρει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής μεταξύ 3.000 και 5.500 σ.α.λ. Μπορεί να φτάσει έως και τις 8.000 σ.α.λ, ενώ η σειρά ανάφλεξης στους κυλίνδρους κατανέμεται ως εξής 1-6-3-4-2-5. Ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Ο συνδυασμός επιτρέπει στην coupe MC20 να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,9 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 325 χλμ./ώρα. Λόγο του πρόσθετου βάρους που θα έχει το cabrio, αναμένουμε πως θα είναι λίγο πιο αργό από το coupe.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto