• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

BMW Σειρά 5 και Mercedes-Benz E-Class. Τα δύο μοντέλα ορίζουν τα δεδομένα όσον αφορά την ποιότητα, την τεχνολογία και τα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Η ανάρτηση της Mercedes-Benz E 250 ισοπεδώνει τις περισσότερες ανωμαλίες του δρόμου. Ταυτόχρονα, η έλλειψη πλεύσεων και η οχύρωση γύρω από τα σοφιστικέ ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης του οδηγού.

Εξαιρετική είναι η ποιότητα κύλισης και της BMW 520d η οποία εμφανίζει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά σε σχέση με την E250.

Προσεγμένες λεπτομέρειες και δυναμική σχεδίαση διαθέτει η BMW 520d, η οποία καταφέρνει και κρύβει εντέχνως τις πλούσιες διαστάσεις της.

Επιθετική και ταυτόχρονα πολυτελής σε εμφάνιση η Mercedes-Benz E250. Ανάλογα με την έκδοση διαφοροποιείται η μάσκα και το που βρίσκεται το «αστέρι».

Mercedes E250 vs BMW 520d: Πολυτέλεια σε Βενζίνη ή Diesel;

51.053 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2014

Η μεν είναι 1η στις πωλήσεις των diesel, η δε πρώτη στις βενζίνες, αμφότερες ορίζουν τον πήχη και αποτελούν πατροπαράδοτο δίδυμο κορυφής. Πρόκειται για τις BMW Σειρά 5 και Mercedes-Benz E-Class.

 
Δύο είναι οι βασικοί παίκτες και πρωταγωνιστές στην κατηγορία αυτή. Οι -αλφαβητικά- BMW Σειρά 5 και Mercedes-Benz E-Class, αφού και  τα δύο μοντέλα ορίζουν τα δεδομένα όσον αφορά την ποιότητα, την τεχνολογία και τα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Πατροπαράδοτα λοιπόν μάχονται μεταξύ τους, για μια νίκη που γίνεται και για το πρεστίζ… 
Στην προκειμένη περίπτωση, επιλέξαμε τους πρώτους ανά είδος καυσίμου στην κατηγορία (βενζίνη – diesel) και μάλιστα με τον κινητήρα με την ελάχιστη δυνατή φορολογία. Έτσι έχουμε την βενζινοκίνητη 2λιτρη E 250 και την πετρελαιοκίνητη BMW 520d σε δύο εκδόσεις που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Είναι αυτόματες, έχουν παραπλήσιες επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ η διαφορά στο ταμείο είναι τέτοια (3.875 ευρώ στις τελικές τιμές με απόσυρση) η οποία σε αυτήν την κατηγορία παίζει μεν κάποιο ρόλο, όχι όμως καθοριστικό για κάποιον που έχει ήδη να διαθέσει 50.000 ευρώ.

Premium δυναμισμός
Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση των δύο μοντέλων, αμφότερα ακολουθούν τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας τους με χαρακτηριστικό ότι αν και ανήκουν σε μια premium κατηγορία, πέρα από πολυτέλεια εκπέμπουν και πολύ δυναμισμό. Κάτι μάλιστα που γίνεται πιο έντονα φανερό στην περίπτωση της Mercedes-Benz E-Class η οποία διαθέτει για πρώτη φορά από το 1995 ενιαία φανάρια μπροστά αντί των διπλών του παρελθόντος. Επίσης, χαρακτηριστικό της είναι πως αλλάζει και η γρίλια στη μάσκα ανάλογα με την έκδοση και έτσι το μοντέλο της δοκιμής δεν είχε το λογότυπο της Mercedes πάνω στο καπό, όπως οι εκδόσεις Elegance, αλλά σαν Avantgarde διέθετε σπορτίφ γρίλια που φιλοξενεί στο κέντρο της το μεγαλύτερων διαστάσεων «άστρο».

Η Σειρά 5 από την άλλη, επίσης ακολουθεί πιστά την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της BMW, εμφανίζεται εξίσου δυναμική και σπορτίφ και καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο να κρύβει από μακριά τις πλούσιες διαστάσεις της.