Ο Έλληνας οδηγός τα «τσούζει» και οδηγεί κουρασμένος

1.825 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Δύο πολύ κακές συνήθειες έχουν οι Έλληνες οδηγοί σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείτε ποια είναι η αντίστοιχα η καλή μας συνήθεια.


Την κακή συνήθεια να οδηγεί αν και νιώθει κουρασμένος ή ή έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ έχει ο Έλληνας οδηγός που πάντως φαίνεται να γνωρίζει πως δεν πρέπει να οδηγεί όταν κάνει χρήση φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, το 48% των Ελλήνων οδηγών, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που έγινε σχετικά με την οδηγική ασφάλεια, σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autorontes στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στοιχεία του προηγούμενου έτους, οδηγεί ακόμη και όταν είναι κουρασμένος, είτε πρόκειται να κάνει μακρινά ταξίδια είτε κοντινά. Το ποσοστό είναι μειωμένο σε σχέση με το 2017 αλλά και πάλι μας τοποθετεί ψηλά στην σχετική λίστα. Οι Ολλανδοί δείχνουν ότι σέβονται τους συνοδηγούς, αφού μόλις το 23% απάντησε θετικά ότι οδηγεί όταν νιώθει κουρασμένος. Το ίδιο πράττουν και οι Γερμανοί σε ποσοστό 27%, ενώ απείθαρχοι εμφανίζονται οι Πολωνοί με 47% και οι Βέλγοι με 41%.

Αρνητική πρωτιά έχουμε στην στην οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ καθώς οι Έλληνες οδηγοί αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν, ακόμα και αν νιώθουν επηρεασμένοι από το ποτό, σε ποσοστό 24%. Οι Βέλγοι, οδηγούν μετά από χρήση αλκοόλ σε ποσοστό 23%, ενώ υποδειγματικοί σε αυτόν τον τομέα εμφανίζονται οι Σλοβάκοι σε ποσοστό 3%, οι Ολλανδοί και οι Σουηδοί σε ποσοστό 4%.

Οι Γάλλοι, οι Βέλγοι και οι Ισπανοί, απάντησαν θετικά (11%) στην ερώτηση εάν οδηγούν εφόσον έχουν λάβει φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν την προσοχή τους, ένας τομέας στον οποίον οι Έλληνες καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Δυσάρεστα είναι τα νέα, τέλος, στο ποσοστό των Ελλήνων που οδηγεί εφόσον έχει καπνίσει κάνναβη ή έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, αφού το 4% απάντησε ότι είναι διατεθειμένο να οδηγήσει μετά από χρήση ναρκωτικών. Αντίθετα, μόλις το 1% των Γάλλων απάντησε θετικά στη συγκεκριμένη ερώτηση.
 

peugeot
NISSAN