Ο Matt Windle.

Ο Matt Windle είναι ο νέος ηγέτης της Lotus

1.454 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2021)

Νέο επικεφαλής ανακοίνωσε η Lotus, η οποία μετά από χρόνια θα πορευτεί με νέο «ηγέτη», που καλείται να οδηγήσει την βρετανική μάρκα στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην πολύχρονη ιστορία της.

Ο Matt Windle είναι και επίσημα ο νέος γενικός διευθυντής της Lotus, όπως ανακοίνωσε η βρετανική μάρκα. Ο πρώην διευθυντής του τμήματος μηχανικής αναλαμβάνει εξολοκλήρου τα «ηνία» της βρετανικής μάρκας, αντικαθιστώντας έτσι τον Phil Popham που θα αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.
 
Ο Windle ο οποίος έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, άρχισε να εργάζεται στη Lotus ως σχεδιαστής το 1998, προτού μετακομίσει σε άλλες εταιρείες, όπως η Caterham, η Volvo και η Tesla. Επανήλθε στη Lotus το 2017 και ως μέρος του νέου του ρόλου, θα οδηγήσει τη βρετανική φίρμα στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της.
 
«Είναι τιμή να διορίζομαι ως ο επικεφαλής της Lotus. Από τους πολλούς κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάστηκα με την πάροδο των ετών, η Lotus είναι πιο κοντά στην καρδιά μου. Έχω μια ιστορία με την εταιρεία που χρονολογείται πάνω από 20 χρόνια. Αυτή η περίοδος από το 2018 και έπειτα ήταν η πιο συναρπαστική της καριέρας μου», ήταν κάποια από τα λόγια του Windle.
 
Καλωσορίζοντας τον Windle ως νέο επικεφαλής της Lotus, ο Popham, ο οποίος θα παραμείνει στην εταιρεία μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021 για να βοηθήσει στη μετάβαση, δήλωσε: «Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος για μένα από τότε που ήρθε στην εταιρεία. Είναι άνθρωπος της Lotus και είμαι περήφανος που τον υποδέχομαι ως διάδοχό μου. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά τις επόμενες εβδομάδες καθώς παραδίδω τα ηνία της εταιρείας και τη σκυτάλη για να προχωρήσει η μάρκα στην επόμενη φάση της ιστορίας της».
 
Υπό τη νέα ηγεσία, η Lotus θα συνεχίσει το σχέδιό της για ολοκλήρωση της Evija, του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου, ενώ ο Windle θα δει επίσης την ολοκλήρωση του νέου σπορ αυτοκινήτου, γνωστό εσωτερικά ως Type 131. Θυμίζουμε πως και η Lotus βρίσκεται στον δρόμο του εξηλεκτρισμού.  

citroen
KIA