O Wayne Griffiths.

Ο Wayne Griffiths νέος CEO της SEAT

1.480 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

Με νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα πορευτεί από δω και στο εξής η SEAT, καθώς ο επικεφαλής του VW Group, Herbet Diess ανακοίνωσε πως αυτό το πόστο το αναλαμβάνει πλέον ο Wayne Griffiths.

Ο Griffiths δεν είναι άγνωστος στους κύκλους της εταιρείας καθώς μέχρι πρότινος αποτελούσε τον CEO της CUPRA. Ωστόσο όπως έγινε επίσημα γνωστό από την 1η Οκτωβρίου θα μετακομίσει στο νέο του γραφείο αναλαμβάνοντας τα ηνία της SEAT. Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα ο Griffiths θα συνεχίσει επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της CUPRA.
 
Ο Griffiths εντάχθηκε στη SEAT το 2016 ως επικεφαλής πωλήσεων και οδήγησε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο. Με τον Griffiths στο τιμόνι του τμήματος πωλήσεων, εφαρμόζοντας τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική, η SEAT πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, με αύξηση άνω του 40% μεταξύ 2016 και 2019. Ο νέος Πρόεδρος είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της μάρκα CUPRA και της νέας εταιρείας SEAT MÓ.   
 
Από κει και πέρα να σημειωθεί πως η SEAT διόρισε επίσης τον Herbert Steiner ως νέο Vice-president για την παραγωγή και το τμήμα Logistics με ισχύ από 1η Νοεμβρίου. Ο Steiner αναλαμβάνει από τον Christian Vollmer, ο οποίος μετακινήθηκε στην μάρκα Volkswagen ως νέος Production Board Member. 
 
Μιλώντας για την πρόσληψη του Griffiths, ο Herbet Diess ανέφερε: «Ο Wayne Griffiths είναι ένας από τους πιο καταρτισμένους διευθυντές του Ομίλου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει οδηγήσει τις πωλήσεις της SEAT σε επίπεδα ρεκόρ και ηγείται της ανάπτυξης της νέας μάρκας CUPRA. Έχει την πλήρη υποστήριξή μου και είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει αυτό το δρόμο επιτυχίας στη SEAT». Κλείνοντας ο Herbert Diess εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Carsten Isensee ως αναπληρωτή Πρόεδρο το τελευταίο διάστημα, ο οποίος «ανέλαβε την ηγεσία και την ευθύνη σε απαιτητικούς μήνες που επηρεάστηκαν από τις επιπτώσεις του COVID-19 και εγγυήθηκε τη συνέχιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».  

peugeot
citroen