Ο επικεφαλής της Skoda βολτάρει με το Enyaq Coupe iV
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο επικεφαλής της Skoda βολτάρει με το Enyaq Coupe iV

2.193 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2021)

Μία πρώτη γνωριμία με το επερχόμενο Skoda Enyaq Coupe iV μας έκανε η μάρκα, λίγο καιρό πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του κουπέ μοντέλου του αμιγώς ηλεκτρικού crossover!

Η γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Skoda θα μεγαλώσει το επόμενο έτος με την προσθήκη του Enyaq Coupe iV, το οποίο και θα σταθεί δίπλα στο υπάρχον Enyaq iV. Θέλοντας λοιπόν η τσεχική μάρκα να κάνει την πρώτη γνωριμία με το νέο της μοντέλο, έβαλε σε θέση οδηγού τον Διευθύνων Σύμβουλο, Thomas Schäfer και σε θέση συνοδηγού τον επικεφαλής σχεδίασης, Oliver Stefani, οι οποίοι πήγαν μία βόλτα μαζί του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στο βίντεο που δημοσιεύει η Skoda οι δύο άντρες μιλούν για τον σχεδιασμό του μοντέλου. Ο Stefani μεταξύ άλλων αναφέρει πως το Skoda Enyaq Coupe iV ήταν ένα ευχάριστο όχημα στη σχεδίαση, καθώς η εταιρεία εστιάζει συχνά σε οικογενειακά οχήματα με ευρύχωρο εσωτερικό. Παράλληλα σημειώνει πως η κεκλιμένη οροφή και οι μεγάλοι τροχοί τονίζουν τους κοντούς προβόλους και την πιο σπορ στάση του αυτοκινήτου.
 

Γνωστή πλατφόρμα και μεγάλη αυτονομία

Από κει και πέρα άλλες πληροφορίες δεν αναφέρονται, ωστόσο από το παρελθόν γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύουν το νέο τσεχικό ηλεκτρικό. Το Skoda Enyaq Coupe iV θα βασίζεται στην ΜΕΒ πλατφόρμα του Ομίλου VW. Θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία 62 ή 82 κιλοβατώρων, ενώ θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις ισχύος 180, 204 και 265 ίππων. Η ισχύς θα κατευθύνεται στους πίσω τροχούς, θα υπάρχουν ωστόσο και τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από τα ονόματα Enyaq Coupe iV 60, iV 80, iV 80x. Η Skoda λέει ότι το Enyaq Coupe iV θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 535 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP.
 

13άρα οθόνη αφής

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 13 ιντσών, ενώ μια οθόνη 5,3 ιντσών λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Υπάρχει επίσης και ένα προαιρετικό head-up display.
 

Αεροδυναμικό με μεγάλο πορτμπαγκάζ

Εξωτερικά το επερχόμενο ηλεκτρικό coupe SUV της Skoda θα φοράει ζάντες 19 έως 21 ιντσών, ενώ το παρών θα δίνουν τα LED φωτιστικά σώματα. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που έχει δώσει στο μοντέλο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,247 Cd, ενώ αναφορικά με τις διαστάσεις του, αυτές εκτίνονται στα μήκος 4.653 χλστ. και ύψος 1.617 χλστ, ενώ το πλάτος (1.879 χλστ) και το μεταξόνιο (2.765 χλστ) διατηρούν ίδιες τιμές με το υπάρχον Enyaq iV. Σε ότι αφορά το χώρο αποσκευών αυτός ορίζεται στα 570 λίτρα, όντας σχεδόν πανομοιότυπος με τα 585 λίτρα του SUV, Enyaq iV.
 

Ντεμπούτο σε λίγους μήνες

Το Enyaq Coupe iV θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2022.

Πλησιάζει το νέο Skoda Enyaq Coupe iV
-MEB πλατφόρμα και 535+ χιλιόμετρα αυτονομία!
-13άρα οθόνη αφής και ψηφιακός πίνακας οργάνων.
-Αεροδυναμικό και μεγάλο πορτμπαγκάζ.
Μήπως είναι υπερβολή το Coupe; Θα καταφέρει να ξεχωρίζει από το υπάρχον Enyaq iV;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
NISSAN