O όμιλος Stellantis αναστέλλει την παραγωγή οχημάτων στην Ρωσία

O όμιλος Stellantis αναστέλλει την παραγωγή οχημάτων στην Ρωσία

1.870 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2022)

O όμιλος στον οποίο συμμετέχουν μάρκες όπως η Peugeot, η Citroen, η Fiat, η Alfa Romeo και άλλες ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Το εργοστάσιο ξέμεινε από ανταλλακτικά λόγω των κυρώσεων

Η Stellantis διέκοψε την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στη Ρωσία επειδή έχει ξεμείνει από ανταλλακτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής μονάδας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου, Eric Laforge.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μικρό το κακό για τον όμιλο Stellantis

Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στην πόλη Kaluga, 180 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, λειτουργεί σε συνεργασία με τη Mitsubishi και κατασκεύαζε μέχρι πρότινος τα van για τις Citroen, Opel και Peugeot. «Δεδομένης της ταχείας καθημερινής αύξησης των κυρώσεων και των υλικοτεχνικών δυσκολιών, η Stellantis ανέστειλε τις δραστηριότητες της στην Kaluga για να διασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση με όλες τις κυρώσεις και να προστατεύσει τους υπαλλήλους της», αναφέρει στο δελτίο τύπου ο όμιλος.

Η Stellantis έχει σχετικά μικρή παρουσία στη ρωσική αγορά ενώ η παραγωγή του εργοστασίου στο Kaluga είναι μικρή, αφού πέρυσι κατασκευάστηκαν περίπου μόλις 11.000 αυτοκίνητα. Η Mitsubishi έχει ανακοινώσει επίσης πως έχει σταματήσει την παραγωγή του Pajero Sport στο εργοστάσιο λόγω «υλικοτεχνικών δυσκολιών». Η παραγωγή των αυτοκινήτων θα μεταφερθεί στα άλλα εργοστάσια που διατηρούν οι εταιρείες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν είναι λίγες οι φίρμες που έχουν κάνει το ίδιο

Πολλές είναι μάρκες που έχουν αναστείλει ή έχουν διακόψει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Κάποιες από αυτές είναι η Ford, η BMW, το Renault Group και το Volkswagen Group.

Μεταφέρεται αλλού η ρωσική παραγωγή!
- Τέλος τα ανταλλακτικά, τέλος και η παραγωγή
- Μικρό το κακό για τον όμιλο
- Δεν είναι λίγες οι φίρμες που έχουν «αναγκαστεί» να κάνουν το ίδιο
Θα επιστρέψουν ποτέ οι φίρμες αυτές στη Ρωσία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MIKRA VANS LEASING
test center