Η απόσταση του οχήματος από το έδαφος ορίζεται στα 283 χλστ. (από 229 χλστ.) με την γωνία προσέγγισης να ορίζεται στις 32,5 μοίρες (από 28), τη γωνία ράμπας στις 24 μοίρες και την γωνία αποχώρησης στις 24 μοίρες αντίστοιχα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν ειδικό επιλογέα στο τιμόνι μέσω του οποίου μπορεί να μεταβάλλει την λειτουργία ενός κεντρικού συστήματος ελέγχου της κίνησης του οχήματος μέσα από έξι προφίλ (driving modes).

Το Ford Ranger Raptor επωφελείται από το νέο σύστημα ανάρτησης Fox, με Position Sensitive Damping για υψηλότερες δυνάμεις απόσβεσης σε ακραίες συνθήκες, και χαμηλότερες σε μέτριες συνθήκες για βελτιωμένη ποιότητα κύλισης στο δρόμο.

Με πληθώρα συστημάτων και 6 διαφορετικά οδηγικά προφίλ

57.069 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2019)

Το Ranger Raptor διαθέτει πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων που αναλαμβάνουν να υποβοηθήσουν το έργο του οδηγού όπως το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης «EPAS» (Electric Power Assisted Steering), το σύστημα «FEAD» (Front End Accessory Drive» κ.ά.

Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν ειδικό επιλογέα στο τιμόνι μέσω του οποίου μπορεί να μεταβάλλει την λειτουργία του κεντρικού συστήματος ελέγχου της κίνησης του οχήματος μέσα από έξι προφίλ (driving modes):
  • Normal – έμφαση στην άνεση, την οικονομική κατανάλωση και την εύκολη οδήγηση
  • Sport – ταχύτερη απόκριση για σπορ οδήγηση στο δρόμο
  • Grass/Gravel/Snow – σχεδιασμένο για να εμπνέει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση σε ολισθηρά off-road και ανώμαλα εδάφη
  • Mud/Sand – ρυθμίζει την απόκριση του οχήματος για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και κίνηση σε χαλαρά εδάφη όπως η άμμος και η λάσπη
  • Rock – προορίζεται για οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα σε πετρώδη εδάφη, όπου ο ομαλός έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας
  • Baja – ρυθμίζει την απόκριση για οδήγηση εκτός δρόμου με υψηλές ταχύτητες, κάτι που χρειάζονται οι οδηγοί στο διάσημο Baja desert rally.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

OPEL NEA MONTELA
test center