Οδηγούμε την νέα Skoda Fabia: Ευρύχωρη, hi-tech & θυμίζει Polo
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε την νέα Skoda Fabia: Ευρύχωρη, hi-tech & θυμίζει Polo

44.448 Επισκέψεις στο άρθρο (25/8/2021)

Η νέα Fabia ανατρέπει τα δεδομένα στην κλάση των μικρών. Με διαστάσεις B-SUV, χώρους επιβατών-αποσκευών μικρομεσαίου, ικανούς κινητήρες έως 150 ίππους, ποιότητα και προίκα την προηγμένη τεχνολογία του ομίλου έρχεται να παίξει γερά στην κατηγορία.

What is new:
- Το μεγαλύτερο μικρό με μήκος 4,11 μ.
- Με κινητήρες από 80 έως 150 ίππους
- Super ευρύχωρη και με κορυφαίο πορτ-μπαγκάζ
- Full στην τεχνολογία
- Τέλος του 2021 στην Ελλάδα

Το πάτημά της νέας Fabia στο δρόμο σου δίνει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά συγκριτικά με το παρελθόν, ενώ παράλληλα έχει βελτιωθεί θεαματικά η ποιότητα κύλισής της, χάρη στον τρόπο που λειτουργεί η ανάρτηση.

Το πάτημά της νέας Fabia στο δρόμο σου δίνει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά συγκριτικά με το παρελθόν, ενώ παράλληλα έχει βελτιωθεί θεαματικά η ποιότητα κύλισής της, χάρη στον τρόπο που λειτουργεί η ανάρτηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η νέα Skoda Fabia 4ης γενιάς είναι γεγονός, 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο της και με περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μονάδες, νούμερο που την κάνει το το δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας μετά την Octavia και ένα από τα best-sellers στην κατηγορία της. Η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς λοιπόν, έγινε στην πόλη του Γκντάνσκ στις βαλτικές ακτές της Πολωνίας, μια πανέμορφη πόλη χτισμένη γύρω από τις όχθες του ποταμού Μοτλάβα και ιδιαίτερα ιστορική, καθώς η προσάρτησή της σηματοδότησε την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Φυσικά, το AutoΤρίτη ήταν προσκεκλημένο στην παρουσίαση της νέας Fabia, όπου την είδαμε από κοντά και την οδηγήσαμε.

Βασισμένη στην πλατφόρμα MQB-A0 και με διαστάσεις... B-SUV
Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι πως το νέο τσέχικο μικρό βασίζεται για πρώτη φορά στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0, πάνω στην οποία έχουν χτιστεί και τα υπόλοιπα μικρά του ομίλου. Η ευμετάβλητη πλατφόρμα, έδωσε τη δυνατότητα στη Fabia να μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις, σε σχέση τόσο με προκάτοχό της όσο και με την υπόλοιπη κλάση, όντας το μεγαλύτερο μικρό της αγοράς. Αναλυτικότερα έχει 4.107 χιλιοστά μήκος (+11 εκ.), 1.780 χλστ. πλάτος (+48 χλστ.) και μεταξόνιο 2.564 χλστ. (+94 χλστ.), ενώ μόνη εξαίρεση στις αυξήσεις αποτελεί το ύψος (1.460 χιλιοστά). Το νέο δάπεδο δίνει επίσης την δυνατότητα στη Fabia να προσφέρει 50 λίτρα περισσότερα στον χώρο αποσκευών, φτάνοντας συνολικά στο κορυφαίο νούμερο των 380 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους ή των 1.190 λίτρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Σύγχρονη αισθητικά, με δυναμικές λεπτομέρειες
Αντικρίζοντας για πρώτη φορά στο parking του αεροδρομίου τη νέα Fabia -που περίμενε να μας υποδεχτεί για το οδηγικό σκέλος- καταλαβαίνει κανείς τη συνέχεια στο σχεδιασμό της από την προηγουμένη γενιά, καθώς και τη συνέπεια στη νέα φιλοσοφία της φίρμας. Οι μεγάλες διαστάσεις είναι αντιληπτές με γυμνό μάτι, κάτι που σε συνάρτηση με το χαμηλότερο ύψος δημιουργεί μια θετική πρώτη εικόνα.

Από εκεί και πέρα η σύγχρονη αισθητική της Fabia τονίζεται από διάφορα επιμέρους στοιχεία που έχουμε δει στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Skoda, όπως την εξάγωνη μάσκα που εφάπτεται στους λεπτούς στάνταρ LED (προαιρετικά full-LED) προβολείς και τους μεγάλους αεραγωγούς. Στην είσοδο αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα μάλιστα θα συναντήσουμε και ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση και σε συνδυασμό με διάφορες αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες λεπτομέρειες να χαρίσουν αεροδυναμικό συντελεστή (Cd) 0,28, το μικρότερο στην κατηγορία. Στο πίσω μέρος το στοιχείο που σε κερδίζει είναι τα λεπτά φώτα, επίσης LED και το μεγάλο λογότυπο «SΚODA» στο κέντρο της 5ης πόρτας.
Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN