Οδηγούμε το νέο Toyota C-HR: Υβριδικό με 140 ή 198 άλογα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε το νέο Toyota C-HR: Υβριδικό με 140 ή 198 άλογα

79.392 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2023)

- Υβριδικό με 140 ή 198 άλογα, Plug-in με 233 άλογα για ηλεκτρική αυτονομία 66 χλμ.
- Με εσωτερικό φωτισμό που προσαρμόζεται στην ώρα και τη θερμοκρασία της ημέρας
- Βελτιωμένη αεροδυναμική και χαμηλότερος θόρυβος στο ταξίδι
- Αμεσα στις εκθέσεις Toyota με τιμή από 29.300 ευρώ με τα πάντα όλα

Υβριδικό με 140 ή 198 άλογα, Plug-in με 233 άλογα για ηλεκτρική αυτονομία 66 χλμ.

Το νέο C-HR λαμβάνει την full hybrid έκδοση των 140 ίππων (ξανά με 1.800άρι μοτέρ) που είδαμε στην ανανεωμένη Corolla, αλλά και μια δεύτερη με ισχύ στα 198 άλογα (με 2λιτρο μοτέρ), η οποία θα μπορεί να συνδυαστεί πλέον και με σύστημα τετρακίνησης χάρη σε έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς. Νέα προσθήκη είναι η Plug-in υβριδική έκδοση, δάνειο από το καινούριο Prius, η οποία αποδίδει 223 άλογα και προσφέρει αυτονομία σχεδόν 70 χιλιομέτρων.

Με εσωτερικό φωτισμό που προσαρμόζεται αυτόματα στην ώρα και τη θερμοκρασία της ημέρας

Το ταμπλό του νέου C-HR έχει μια ακόμα πιο οδηγοκεντρική σχεδίαση με περισσότερα μαλακά υλικά για μια premium προσέγγιση και κυρίως, εξοπλίζεται με 12,3 ιντσών πίνακα οργάνων (στάνταρ) και μεγάλη ορθογώνια οθόνη αφής (8 ή 12,3 ιντσών προαιρετικά) που ανταποκρίνεται πιο άμεσα στις εντολές του χρήστη. Το τεχνολογικό υπόβαθρο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό με αναβαθμισμένη τη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota Safety Sense 3+. Μάλιστα ο νέος ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων είναι ενεργός και αλλάζει αυτόματα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη θερμοκρασία, ενώ συνεργάζεται και με το Toyota Safety Sense3+. Έτσι αν πας να ανοίξεις την πόρτα και έρχεται αυτοκίνητο η φωτιζόμενο μπάρα στην πόρτα αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα.

Βελτιωμένη αεροδυναμική και χαμηλότερος θόρυβος στο ταξίδι

Το εντελώς νέο, δεύτερης γενιάς, Toyota C-HR συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο, έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις και υιοθετεί πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στο νέο Prologue concept, όπως τα λεπτά και φουτουριστικά φώτα και η πιο επιβλητική γρίλια. Επίσης, για πρώτη φορά σε ένα Toyota οι χειρολαβές είναι «χωνευτές» σε όλες τις πόρτες και εξέχουν αυτόματα όταν χρειάζεται. Αυτό είναι ένα από τα πολλά τρικ που συντέλεσαν στην βελτίωση της αεροδυναμικής που στην πράξη σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση και θόρυβος όταν ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο.

Aμεσα στις εκθέσεις Toyota με τιμή από 29.300 ευρώ με τα πάντα όλα

Οι online παραγγελίες για το νέο C-HR άνοιξαν στην Ελλάδα από τον Αύγουστο και ήδη 600 ολοκληρώθηκαν. Πρόσφατα άνοιξαν και οι φυσικές παραγγελίες στις εκθέσεις της Toyota ανά τη χώρα, όπου άμεσα θα υπάρχει και το αυτοκίνητο. Οι τιμές για την πληρέστατη βασική έκδοση C-ULT ξεκινούν από 29.300 ευρώ. Η διάθεση της Plug-in υβριδικής έκδοσης ξεκινάει από το Φεβρουάριου του 2024. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές και τον εξοπλισμό ανά έκδοση του ολοκαίνουργιου Toyota C-HR.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις οδηγικές μας εντυπώσεις από το καινούργιο Toyota C-HR...

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Σχεδίαση: «Ένα πρωτότυπο για το δρόμο»
Σελίδα 3Εσωτερικό: Οδηγοκεντρικό και με πιο premium χαρακτηριστικά
Σελίδα 4Κινητήρες: Μόνο υβριδικό, πλέον και Plug-in
Σελίδα 5Στο δρόμο: Χαίρεσαι ακόμα πιο πολύ να το οδηγείς
Σελίδα 6Η γνώμη μας & τεχνικά χαρακτηριστικά
Toyota
KIA