Πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά τουλάχιστον πρέπει να είσαι για να μην καταβάλεις το φόρο πολυτέλειας.

Οι κάτοχοι Ι.Χ. που γλιτώνουν το φόρο πολυτέλειας

2.406 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2019)

Την εξαίρεση τους από την καταβολή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης κέρδισαν κάποιοι από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω. Δείτε ποιους αφορά.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, όσοι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω είναι πολύτεκνοι με τέσσερα τουλάχιστον παιδιά, δε θα κληθούν να καταβάλουν το συγκεκριμένο φόρο, μέτρο που ισχύει από το φορολογικό έτος 2019.
 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην τροπολογία:

«Εξαιρούνται, από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης πολυτέκνων με τέσσερα (4) τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Επί του άρθρου 5

Με την διάταξη προτείνεται, για λόγους φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και δημογραφικής πολιτικής, η εξαίρεση των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όπως έχει ήδη προβλεφθεί για τα άτομα με αναπηρία. Δεδομένου ότι τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μεταφοράς άνω των έξι (6) προσώπων, είναι συνήθως με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, βαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης και οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες χρησιμοποιούν εξαθέσια και άνω αυτοκίνητα, λόγω των οικογενειακών αναγκών μεταφοράς και όχι για λόγους πολυτέλειας».

Hyundai
4green