«Δεν πρέπει να στοχεύσουμε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία και συγκεκριμένα όχι αυτή που αναφέρατε», είπε ο Carlos Tavares.

«Όχι» σε συνεργασία PSA με FCA

1.877 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2019)

Αρνητικός παρουσιάζεται ο Όμιλος PSA στο ενδεχόμενο νέας εταιρικής σχέσης με την Fiat Chrysler Automobiles.

Αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που ήθελαν το PSA Groupe να σκέφτεται ακόμα και την εξαγορά της Fiat Chrysler Automobiles, όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κάτι που έγινε γνωστό από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του διευθύνοντα συμβούλου του γαλλικού ομίλου, Carlos Tavares.
 
Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ισχυρού άντρα του Ομίλου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ρωτήθηκε αν μιας μορφής συμμαχίας με την FCA είναι κάτι που ερευνά ή συζητά η PSA. Η απάντηση του CEO ήταν κατηγορηματικά αρνητική αναφέροντας: «Όχι, δεν στοχεύουμε σε μια συγκεκριμένη εταιρεία. Εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους μας. Εάν υπάρχει μια ευκαιρία, θα την εξετάσουμε, αλλά δεν πρέπει να στοχεύσουμε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία και συγκεκριμένα όχι αυτή που αναφέρατε».
 
Το τελευταίο σενάριο που είχε εμφανιστεί ήθελε την PSA και την FCA να διερευνούν μια ενδεχόμενη συνεργασία για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αν πιστέψουμε τα λόγια του Carlos Tavares, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η FCA αναφέρεται συχνά ως πιθανός υποψήφιος για την εξαγορά της από την PSA, δεδομένης της παρουσίας της πρώτης στην αγορά των ΗΠΑ κυρίως μέσω της Jeep.
 
Τέλος η οικογένεια Peugeot, ένας από τους τρεις κύριους μετόχους της PSA, θα υποστηρίξει μια νέα εξαγορά εάν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Αυτό είχε δηλώσει ο πρόεδρος της οικογενειακής επιχείρησης Peugeot FFP μιλώντας στη γαλλική καθημερινή εφημερίδα Les Echos σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα.

Hyundai
vw