PSA: «Τα ηλεκτρικά δεν έχουν μεγάλη απoδοχή»

2.100 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

Ο Carlos Tavares, CEO τoυ PSA Groupe (Peugeot, Citroen, DS) δήλωσε πως τα ηλεκτρικά δεν έχουν κερδίσει την αποδοχή του κοινού και αγοράζονται αυτή την στιγμή μόνο από ανθρώπους που υιοθετούν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον στάση ζωής.


Το Groupe PSA προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά ο CEO του γαλλικού ομίλου και το μελλοντικό αφεντικό της Fiat-Chrysler, όταν προχωρήσει η συγχώνευση ανάμεσα στις δύο εταιρείες, δεν έχει ιδιαίτερα θετική άποψη για τα ΕV.

Σύμφωνα με το Reuters, o Tavares δήλωσε πως τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στην αφορά δεν έχουν μεγάλη αποδοχή και αγοράζονται μόνο από ανθρώπους που θέλουν τα υιοθετήσουν οικολογικό προφίλ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά να σημειώνουν χαμηλές πωλήσεις και οι περισσότεροι να μην ενδιαφέρονται για την αγορά τους.

Ο Tavares δήλωσε πως κάποιοι από τους λόγους που δεν βοηθούν στις πωλήσεις των ηλεκτρικών είναι οι περιορισμένες υποδομές, η μικρή αυτονομία και τα ερωτηματικά γύρω από την μακροχρόνια οικονομία που θα προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο τελευταίος παράγοντας μάλιστα συζητείται από πολλούς στην Ευρώπη, αφού η IONITY, μια εταιρεία αποτέλεσμα της συνεργασίας BMW, Mercedes, Ford και Volkswagen Group, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κοστολογείται ο χρόνος φόρτισης, κάτι που σημαίνει έως και 500% αύξηση στο κόστος.

Πάρα ταύτα, ο όμιλος PSA όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια που κάνει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά σχεδιάζει να κάνει τα ηλεκτρικά πιο προσιτά, χρησιμοποιώντας ευέλικτες πλατφόρμες και αποφεύγοντας να κατασκευάσει εκ νέου νέα δάπεδα αποκλειστικά για τέτοιου είδους αυτοκίνητα.
 

Mercedes
moto