Παράταση των μέτρων στο κέντρο για τον «Μεγάλο Περίπατο»

1.715 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2020)

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε και έλαβε έγκριση από το υπουργείο Μεταφορών για την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο μέχρι τις 21 Νοέμβριου.

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων το αίτημα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την παράταση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, της ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την «επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας» και συγκεκριμένα το Μεγάλο Περίπατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ στην συνεδρίαση της Δευτέρας έγινε αποτίμηση συμπερασμάτων από τη μέχρι τώρα δοκιμαστική περίοδο του Μεγάλου Περιπάτου. Επίσης, συζητήθηκε η λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.ά.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων, που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στις 21 Αυγούστου ξεκινά «το δεύτερο τρίμηνο της πιλοτικής παρέμβασης» στο κέντρο της πρωτεύουσας, του Μεγάλου Περιπάτου, με την παραχώρηση μεταξύ άλλων, μιας ακόμα λωρίδας στην οδό Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Hyundai
OPEL