Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Παρεμβάσεις 20 μηνών σε 7 άξονες στον Κηφισό!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρεμβάσεις 20 μηνών σε 7 άξονες στον Κηφισό!

1.697 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2022)

Επτά άξονες όπου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Σχέδιο σε επτά άξονες

Τους επτά άξονες πάνω στους οποίους θα πραγματοποιηθούν εργασίες στον Κηφισό με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, επεμβαίνοντας στο οδόστρωμα, τα συστήματα αναχαίτισης πρόσκρουσης, τη σήμανση, τη βελτίωση του φωτισμού, την αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας, την αναβάθμιση του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας και τη βελτίωση οδικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Άξονας 1ος: Οδόστρωμα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια, ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος από τη συμβολή του Κηφισού με την Αττική Οδό στο ρεύμα προς Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των αρμών των γεφυρών του Κηφισού.  Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου. Οι εργασίες θα εκτελεστούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία.  Να σημειωθεί ότι η λεωφόρος Κηφισού παρουσιάζει το μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων από οποιαδήποτε άλλη οδική αρτηρία και για το λόγο αυτό  απαιτεί ειδικό σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός διαμορφώνεται σε συνεργασία με την διεύθυνση τροχαίας Αττικής και σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Άξονας 2ος: Συστήματα αναχαίτισης πρόσκρουσης 

Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των τρακαρισμένων – κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και ταυτόχρονα εκπονείται μελέτη για την αντικατάσταση των παλαιών στηθαίων με νέα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων Σ.Α.Ο.  Ταυτόχρονα επανεξετάζεται και η θέση η οποία έχουν τοποθετηθεί τα συστήματα αναχαίτισης ενέργειας πρόσκρουσης Σ.Α.Ε.Π. και επιδιορθώνονται τα τρακαρισμένα – κατεστραμμένα συστήματα.

Άξονας 3ος: Σήμανση

Αντικαταστάθηκαν η συμβατικής τεχνολογίας ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών  μηνυμάτων με νέας τεχνολογίας πινακίδες full Matrix έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άμεση πληροφόρηση των οδηγών για θέματα που αφορούν την κυκλοφορία και τις εκτελούμενες εργασίες. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων σήμανσης και τη συντήρησή των γεφυρών σήμανσης, καθώς και η μελέτη για την αναπροσαρμογή των διαγραμμίσεων με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της οδικής ασφάλειας. Επιπρόσθετα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες καθαρισμού των φραγμάτων ήχου (ήχοπετάσματα). Ήδη έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από το Δήμο Ρέντη μέχρι και το τέλος του αυτοκινητόδρομου προς Πειραιά.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: